Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

Deli
Kultura
Avtor: Viktorija Kante,

dr. Vojko Kavčič – Umovadba za bistre možgane v poznih letih

Organizator: LAVRIČEVA KNJIŽNICA AJDOVŠČINA

Ob 7. aprilu – svetovnem dnevu zdravja,  vas vabimo v Lavričevo knjižnico v Ajdovščini na predstavitev knjige Umovadba za bistre možgane v poznih letih.

Gre pravzaprav za priročnik, v katerem nam raziskovalec kognitivne in vedenjske psihologije dr. Vojko Kavčič (Univerza v Rochestru) predstavi anatomijo možganov in njihovo delovanje. V nadaljevanju nam predstavi procese staranja možganov, ki vse pogosteje vodijo v demenco in v nastanek Alzheimerjeve bolezni.

Več študij je pokazalo, da nizek nivo izobrazbe povečuje tveganje za to bolezen, umska aktivnost pa njen razvoj zavira. Zato drugi del knjige prinaša raznovrstne vaje za urjenje možganov, namenjene praktični krepitvi in ohranjanju možganskih sposobnosti. Urjenje možganov, ki jih silimo k delu, je najboljša pot, da ostanemo bistri še v visoki starosti.

Dan zdravja v knjižnici obeležujemo tudi z razstavo plakatov, ki so jih izdelali dijaki gimnazijskega programa Srednje šole Veno Pilon. Vabljeni, da si jih ogledate. In vabljeni seveda na Umovadbo!

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!