Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

Deli
Tečaji in delavnice
Avtor: Ljudska Univerza Ajdovščina,

Teoretična in praktična učna delavnica na temo predelave breskev

Breskve v Vipavski dolini zaradi svoje odlične kakovosti slovijo daleč naokoli. Priljubljene so predvsem zaradi svoje sočnosti in visoke vsebnosti aromatičnih substanc, poleg tega pa imajo tudi zelo bogato vitaminsko sestavo. Vsebujejo veliko kalcija, provitamina A, ter vitamina C in E.

Če vas ta poletni sadež navdušuje, ste vabljeni, v petek in soboto, 4. in 5. avgusta od 17.00 do 20.45, da se nam pridružite v Učnem centru Brje, kjer bosta potekali Teoretična in praktična učna delavnica na temo predelave breskev. Izvedeli boste vse o predelavi breskev v kašast sok ter o kuhanju marmelade.

Delavnico bo vodila Blanka Samec, univerzitetni diplomirani inženir živilske tehnologije, ki ima bogata strokovna znanja in izkušnje iz različnih področij, od tehnologije predelave sadja in ostalih živilskih izdelkov, prehrane z dietetiko, kemije in mikrobiologije, kot tudi označevanja in trženja končnih proizvodov.

Vabljeni!
Delavnica je brezplačna, ker pa je zanimanje za delavnico veliko in je število prostih mest omejeno, je obvezna prijava na

Oglejte si tudi