Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

Deli
Kultura

LAVRIČEVA KNJIŽNICA AJDOVŠČINA

Kontakti Matična Dejavnosti

Matični podatki

Naziv podjetja: LAVRIČEVA KNJIŽNICA AJDOVŠČINA

Ulica, hišna številka: CESTA IV. PREKOMORSKE 1

Poštna številka in kraj: 5270 Ajdovščina

Občina: Ajdovščina

Davčna številka: 16935870

Klasifikacija dejavnosti: Dejavnost knjižnic, arhivov, muzejev in druge kulturne dejavnosti

Matična številka: 1434276

Kultura
Knjižnica
Lavričeva knjižnica Ajdovščina je osrednja splošna knjižnica, ki sta jo ustanovili občini Ajdovščina in Vipava. Deluje na območju, kjer živi nekaj manj kot 25.000 prebivalcev. V osrednji knjižnici in njenih enotah okoli 7.600 članov izbira med približno 160.000 knjigami in več kot 200 naslovi revij in časopisov.

Naloga knjižnice je izvajanje javne knjižničarske službe in zagotavljanje brezplačnih javno dostopnih knjižničarskih storitev v zgornji Vipavski dolini.

V okviru knjižnice potekajo prireditve za odrasle in mladino. Posebno skrb namenja domoznanskemu gradivu, ki se nanaša na območje gornje Vipavske doline.

Lavričeva knjižnica ima enote v Ajdovščini, Vipavi, Podnanosu in v Dobravljah. Posebna enota je Potujoča knjižnica z bibliobusom, ki enkrat mesečno obišče preko 60 postajališč v občinah Ajdovščina in Vipava ter 2 postajališči v Občini Komen.

Želite prejemati naša obvestila in e-novice?

Soglašam s splošnimi pogoji in politiko zasebnosti.

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Matjaž Stibilj 05. 10. 2017

Lavričeva knjižnica Ajdovščina je osrednja splošna knjižnica, ki sta jo ustanovili občini Ajdovščina in Vipava. Deluje na območju, kjer živi nekaj manj kot 25.000 prebivalcev. V osrednji knjižnici in njenih enotah okoli 7.600 članov izbira med približno 160.000 knjigami in več kot 200 naslovi revij in časopisov. Naloga knjižnice je izvajanje javne knjižničarske službe in zagotavljanje brezplačnih javno dostopnih knjižničarskih storitev v zgornji Vipavski dolini. V okviru knjižnice potekajo prireditve za odrasle in mladino. Posebno skrb namenja domoznanskemu gradivu, ki se nanaša na območje gornje Vipavske doline. Lavričeva knjižnica ima enote v Ajdovščini, Vipavi, Podnanosu in v Dobravljah. Posebna enota je Potujoča knjižnica z bibliobusom, ki enkrat mesečno obišče preko 60 postajališč v občinah Ajdovščina in Vipava ter 2 postajališči v Občini Komen.