Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Aktivna pot

V februarju smo, v predpustnem času, času norčij in veselega rajanja, plesa ter takšnega in drugačnega gibanja, v Domu starejših občanov otvorili novo 'Aktivno pot' za zdravje.

V našem 2. nadstropju, kjer so pred 35. leti ob zidavi postavili krožni hodnik z istim izhodiščem in ciljem, dolg približno 82 m, smo letos s skupnimi močmi, ob vodstvu fizioterapevtke Tanje in delovne terapevtke Mojce, zasnovali in postavili Aktivno pot za zdravje. Opremili smo jo s postajami in pripomočki na katerih bodo lahko vsi naši stanovalci vadili, se družili in tako krepili svoje mišice, sklepe, ravnotežje ter svoje umske sposobnosti in prepoznave. Ob vsaki postaji smo postavili tudi preprosta navodila, ki vsakega usmerjajo na pravilno in namensko izvedbo vaje. Aktivna pot bo redno vodena pod strokovnim vodstvom, vsekakor pa bo aktivnost stanovalcem nudena v vsakem njihovem prostem trenutku.

Ob sončnih in toplih dneh prav vsi, tudi naši stanovalci, radi odidemo ven na dvorišče med barve zelenja in glasove narave. Ob vsakih teminah slabega vremena ali jesenske sivine, mrzle zime ali vetrovne pomladi pa se kar preveč zadržujemo in postanemo neaktivni. Zaradi takšnih pogledov na take trenutke sva terapevtki želeli ponuditi stanovalcem drugačno preživljanje tistih prostih trenutkov – morda tudi s svojimi najdražjimi ob obiskih. Želeli sva jim ponuditi, poleg kave in klepeta, tudi trenutek namenjen za zdravje. Ob skupnem premagovanju vaj se bo verjetno tako stanovalcem kot tudi njihovim svojcem ponudila kakšna zadrega in veliko smeha, dobre volje, predvsem pa veliko veliko zdravja za vse.

Mojca Klavžar; delovna terapevtka

Oglejte si tudi