Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

V soboto bo potekal 'Dan mladih'

Mladinski svet Ajdovščina prireja v soboto, 26.5.2018, dogodek 'Dan mladih'. Dogodek bo potekal v grajskem obzidju Ajdovščina, med 15.00 in 20.00 pod okriljem Mladinskega sveta Ajdovščina. Glavni namen prireditve je združevanje in interakcija mladih v lokalno skupnost, predstavitev mladinskih organizacij in mladinskih odsekov občine Ajdovščina. Mladim želimo približati delovanje občine in jim pokazati, da lahko z inovativnostjo in samozavestjo dosežejo samostojnost.

Na dogodku se bodo predstavile naslednje organizacije: Mladinski svet Ajdovščina, Inštitut za mladinsko politiko Ajdovščina, Mladinski – kulturni center Ajdovščina, taborniško društvo Rod Mladi Bori, katoliški skavti STEG Ajdovščina - Šturje 1, Gladiators Ajdovščina, M- servis, Klub ajdovskih študentov in Lakeness (Društvo mladih Renče –Vogrsko), ki bodo s svojim izvirnim programom poskrbele, da mladim ne bo dolgčas. Priložnost bodo imeli spoznati in se preizkusiti v različnih dejavnostih, kot so Kviz poznavanja občine Ajdovščina, risanje na torbice, priprava svojega smutija, predstavitev še nam manj znanega ameriškega 'flag' nogometa in še veliko ostalih stvari.

Ob 17h  se nam bo v 'KAFE-tarnici' pridružil tudi župan občine Ajdovščina g. Tadej Beočanin, kateri bo ob kavici pokramljal z mladimi in jim odgovarjal na vprašanja. Za glasbeno spremljavo bo poskrbel mladi vzpenjajoči DJ Brtinzz. Imeli bomo likovni natečaj na temo Občina Ajdovščina – mladim prijazna občina in slogan Strategije: Slišim – vidim -  povem – ukrepam, h kateremu so povabljeni mladi umetniki iz Vipavske doline.

Dan mladih pa bomo, kot je za nas značilno in tako rekoč pričakovano, zaključili v smehu. Ob 19.30 se nam bo na odru pridružil mlada, vzpenjajoča zvezda Stand – up komedije, domačin Blaž Curk.

Vsak obiskovalec, ki se bo udeležil vsaj treh delavnic bo dobil prav posebno nagrado - karto za večerni koncert po ceni 3€, zato pridite in preživite z nami sproščen dan.

ČASOVNICA DOGODKOV:

15.00 – 20.00 : Sejem mladinskih organizacij

15.30 : Pričetek likovnega natečaja

17.00 : 18.00: KAFE- tarnica z županom občine Ajdovščina  g. Tadejem Beočaninom

18.00 : zaključek likovnega natečaja in podelitev nagrad

19.30 -20.00: Stand – up nastop: Blaž Curk


Ostanite mladi!

Mladinski svet Ajdovščina

Oglejte si tudi