Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

Deli
Avtor: Edo Pelicon,

Priprave na veliko komunalno prenovo v Dobravljah

Velika naložba v komunalno infrastrukturo v Dobravljah je tik pred zdajci. Naselje bo dobilo novo kanalizacijo, ki bo priključena na novo čistilno napravo, prenovili bodo vodovodno napeljavo, sočasno pa bodo postavili optično omrežje. Dela se bodo začela v začetku poletja.

Pridobljeno je že gradbeno dovoljenje za večji del kanalizacije in vodovoda, tečejo postopki za izbiro izvajalca gradnje in nadzora. Za objekt čistilne naprave je pridobljeno tudi vodno soglasje, v teku so postopki za urejanje služnosti za posege v vodna zemljišča. Potrebni bodo tudi posegi v strugo potoka Skrivšek, na nekaterih delih bo struga regulirana s kamnitimi zložbami.

Čistilna naprava, ki bo stala na Dobravskem polju, v bližini cerkvice sv. Petra, bo imela zmogljivost 800 PE. Nanjo bo vezana nova fekalna kanalizacija v skupni dolžini skoraj štirih kilometrov, poldrugi kilometer bo meteorne kanalizacije, potrebni bosta dve črpališči. Sočasno bo obnovljenega za okoli dva kilometra vodovodnega omrežja. Hišne priključke bo vgrajevala Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina, optično omrežje bo v domeni Telekoma.

Ocena vrednosti celotne naložbe, brez hišnih priključkov, znaša več kot 1.800.000 evrov (brez DDV) in jo bo krila Občina Ajdovščina. Gradnja čistilne naprave se bo začela v začetku poletja. Celotna naložba bo končana v prvi polovici leta 2020, ko je predviden zagon in poskusno delovanje čistilne naprave.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!