Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Križišče na Idrijski cesti v prenovi

Križišče Idrijske ceste z Lavričevo cesto in Ulico Bazoviške brigade bo prenovljeno, šolska pot do šturske šole pa s tem varnejša. V času prenove bo na Idrijski cesti urejena polovična zapora, po prenovi pa bo hitrost skozi križišče omejena na 40 km/h.
Križišče Idrijske ceste z Lavričevo cesto in Ulico Bazoviške je nepregledno in tudi zato nevarno, hitrosti vozil po Idrijski cesti iz smeri Cola so zaradi klanca navzdol običajno višje od predpisanih. Dnevno gre v tej smeri približno tri tisoč vozil. Vozniki z Lavričeve ceste si pri vključevanje v promet na prednostno Idrijsko cesto pomagajo z ogledalom (če ga burja ne premakne). Prehoda za pešce nista najbolj posrečena, posebno za pešce za zidom na Lavričevi zna biti nevarno. Križišče tudi ni ustrezno osvetljeno.

Po prenovi bo križišče nekoliko razširjeno, z otokom na sredini, ki bo namenjen umirjanju prometa. Na otoku bodo nameščeni stalno utripajoči svetlobni signali, ki bodo opozarjali k še večji previdnosti. Na cestišču pa bosta zarisana tudi nova prehoda. Izvajalec – podjetje Stopar – je bil že uveden v delo.

Naložbo v višini 145.000 evrov bo v celoti krila Občina Ajdovščina, zaključena pa bo predvidoma konec aprila. V času izvajanja del bo na tem območju urejena polovična zapora osrednje Idrijske ceste. Po prenovi bo hitrost vožnje skozi križišče omejena na 40 km/h.

Z naložbo bo urejena varnejša pot do Osnovne šole Šturje, hkrati bo območje bolj varno za vse ostale pešce in druge udeležence v prometu. Križišče z novo ureditvijo in svetlobnimi signali pa bo voznikom, ki prihajajo iz smeri Cola, tudi naznanjalo, da so vstopili v mesto, oziroma v območje s povečanim številom ranljivejših udeležencev v prometu.   

Oglejte si tudi