Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Konec šolskega leta. Konec pevske sezone.

Priznam, da smo že komaj čakale. Nismo si pa predstavljale, da bomo sezono tako lepo zaključile.

ŽePz Večernica iz Ajdovščine, MoPz Šempeter iz Šempetra ter ŽePz Strmica iz Rožne doline smo pevke in pevci istega pevovodje, gospoda Mirana Rustja. In prav na njegovo pobudo smo se skupaj odpravili h Koroškim Slovencem v Avstrijo na naš zadnji letni nastop.

Saj smo že prej imeli kakšen avtobusni postanek, vendar nas je postanek pri Aleksu Rutarju prav domače pobožal. Znani izdelovalec harmonik, pred kratkim preseljen v Avstrijo, drugače pa naš domačin iz Sela v Vipavski dolini, nas je z veseljem in odprtih rok sprejel v svoj dom. Druženje je bilo res prijetno in preden smo odhiteli naprej smo se mu zahvalili s slovensko pesmijo.

Proti večeru smo prispeli v Žamanje, v hotel ob jezeru, kjer smo prisostvovali praznovanju in kresovanju v čast Sv. Ivanu. Najprej so nam dobrodošlico zaželeli pevci domačega   MoPz Vinko Poljanec, potem pa  smo zapeli še vsi gostujoči zbori. Najprej se je predstavil vsak zbor s svojim programom, potem pa še  vsi trije zbori skupaj. Ob okusni pogostitvi, prekrasnem druženju, kresovanju, plesu in ob glasbi ansambla Podjunski trio Lipušček, smo se družili pozno v noč.

Naslednji dan, nas je gospod Jože Hudel popeljal na ogled po Gosposvedskem polju, do vojvodskega prestola, do romarske cerkve Gospa Sveta. Ogledali smo si tudi Celovec in še druge znamenitosti .V tem trenutku gospodu Jožetu izrekamo iskreno zahvalo, za vse kar nam je pokazal in povedal. In ker se vsaka lepa stvar hitro konča ,smo se tudi mi odpeljali proti Sloveniji, in se s pesmijo spraševali ….Slovenija, od kod lepote tvoje????

Vsi pevci smo bili nad skupnim petjem in druženjem navdušeni in sklenili smo, da bomo tak pevski vikend še ponovili.

Tako kot smo težko čakali na zaključek sezone, sedaj že razmišljamo o prihajajočih nastopih, skupnih pevskih potepanjih. Če smo pa koga prepričali, kako lepo nam je skupaj, potem v svoje vrste vabimo nove pevke in pevce. Vsak zbor posebej jih bo resnično vesel.

                                  

                                                                                 Petrovčič Marija

Oglejte si tudi