Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

LYNX 2017

Od 17. novembra do 2. decembra je v Lokarjevi galeriji na ogled tretja mednarodna razstava izbranih avtorjev mednarodnega natečaja LYNX 2017, na kateri sodelujejo avtorji iz petnajstih držav z vseh kontinentov v štirih kategorijah: slikarstvo, grafika, fotografija in digitalna umetnost.

Sam projekt je bil prepoznan kot pozitiven prispevek multikulturalnosti v našem širšem geografskem prostoru, zato je bil tudi podprt s strani Pokrajinskega Sveta pokrajine Furlanije Julijske krajine, Občine Trst, Občine Ajdovščina in muzeja Ugo Guidi di Forte dei Marmi v sodelovanju z Občino Livorno. Pričujoča razstava je plod triletnega sodelovanja Lokarjeve galerije z Associazione Culturale il Sestante iz Trsta. Pred tremi leti je bila Lokarjeva galerija povabljena v to sodelovanje prav zaradi svoje mednarodne aktivnosti, saj je v zadnjih letih postala prostor srečevanja umetnosti in umetnikov iz celega sveta. Mednarodna razstava sodobne umetnosti LYNX je torej kraj konfrontacije različnih kultur, slogov in generacij. Prav zaradi tega razloga je bila izbrana kot lokacija za drugo v nizu razstav Lokarjeva Galerija, ki se vse bolj dokazuje kot povezovalni prostor med umetniki, ki ustvarjajo v različnih disciplinah in prihajajo iz vsega sveta.
Lokarjeva galerija je pravkar gostila bienalno mednarodno razstavo akvarela Castra 2017, dogodek, ki je povezal umetnike iz štirinajstih držav sveta in ki ga je videlo več kot tisoč obiskovalcev. Mednarodna žirija je med prijavljenimi umetniki izbrala 72 finalistov: 25 v kategoriji slikarstvo, 25 v kategoriji fotografija, 10 v kategoriji digitalna umetnost in 10 v kategoriji grafika. Poleg teh na razstavi sodelujeta še dva posebej povabljena umetnika.
Komisija je v vsaki kategoriji nagradila najboljšega avtorja, posebna nagrada pa je bila rezervirana za umetnike, mlajše od enaindvajset let. Tretja razstava se seli v mesecu februarju v Livorno, kjer bo razstavljena v Sala degli
Archi della Fortezza Nuova. Galerija je za obiskovalce odprta od torka do sobote od 15. do 18. ure. Lepo vabljeni.
Vladimir Bačič

Oglejte si tudi