Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

Deli
Avtor: Edo Pelicon,

Osem pokalov za mlade balerine

V Budimpešti je konec oktobra potekal XVI. mednarodni festival otroške in mladinske ustvarjalnosti 'Sozvezdje', na katerem so Slovenijo zastopale tekmovalke baletnega oddelka Glasbene šole Nova Gorica, Glasbene šole Vinko Vodopivec Ajdovščina ter članice ajdovskega Plesno gledališkega društva Primabalerina. Mlade balerine so se predstavile z devetimi točkami in se vrnile domov z osmimi pokali, po enim zlatim in bronastim ter šestimi srebrnimi.

Na tekmovanju je nastopilo več kot 300 tekmovalcev iz Madžarske, Kitajske, Ukrajine, Rusije, Slovaške in Slovenije, ki so se predstavili v različnih žanrih (vokalni, koreografski, instrumentalni in gledališki žanr).

Dekleta iz razredov baletnih pedagogov Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič so se imenitno odrezala - v III. starostni kategoriji je Maja Sever Semenjuk osvojila zlat pokal in diplomo za 1. mesto, Kaja Vidič in Teja Sever sta prejeli srebrna pokala in diplomi za 2. mesto, Ana Guštin pa bronast pokal in diplomo za 3. mesto.

V II. starostni kategoriji sta Giulia Babbucci in Ema Gashi prejeli srebrna pokala in diplomi za 2. mesto, prav tako sta bili Noemi Iaconi in Giulia Babbucci srebrni v duetu, enakega leska pa je tudi nagrada za skupinsko koreografijo, v kateri so plesale vse omenjene baletke.

Elizaveta Galič

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!