Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Rezervirano: Vikend za planinske gospodinje

Društvo gospodinj in dramska skupina Planina pri Ajdovščini že 13 let uspešno skrbita za ohranjanje kulture in tradicije na Vipavskem. Odmevne prireditve so nas sicer popeljale tudi k italijanskim sosedom in po celi Sloveniji, vendar pa bi radi, da pomen našega dela začutijo tudi mladi.

Zato vas v soboto, 25. novembra 2017, ob 11.00 vabimo v Dom krajanov na Planini, kjer se bo odvijalo finale tekmovanja za osnovnošolce z naslovom »Zrij rejpo!«. Tekmovalci iz petih primorskih osnovnih šol računajo na vašo vzpodbudo! Pred strokovno žirijo vrhunskega kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča, živilske tehnologinje Marije Merljak in agronoma Davorja Špeharja se bodo tekmovalci dokazovali v pripravi jedi iz repe ter v reševanju praktičnih nalog o njeni pridelavi in predelavi. 

V nedeljo, 26. 11. 2017, ob 16.00 pa vas vabimo na že tradicionalno prireditev Društva gospodinj in dramske skupine. V Domu krajanov na Planini bodo premierno uprizorili komedijo 'Zmagali bomo', avtorja in režiserja Dušana Česna. Prireditev bodo letos hudomušno odprli otroci, ki bodo skušali izriti repo velikanko, v znamenju repe pa bo tudi nastop Pevskega zbora Društva gospodinj in družabna pogostitev ob zaključku programa.

MR

Oglejte si tudi