Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Letos se bodo Poletavcem pridružili tudi NajPoletavci

Lavričeva knjižnica Ajdovščina vas vabi, da se tudi letos, že tretje leto, pridružite POLETAVCEM - POLETNIM BRALCEM. Za projekt Poletavci, ki ga je zasnovala Mestna knjižnica Ljubljana, smo dobili mnogo zahval otrok, staršev in učiteljev. Lansko leto smo k sodelovanju pritegnili številne otroke, z njim so bili zadovoljni tudi starši in učitelji. Majice si je prislužilo 221 otrok.
Kako postaneš Poletavec, Poletavka?

Če si star(-a) med 7 in 12 let in člani(-ica) knjižnice, si med poletnimi počitnicami, ki so dolge kar 68 dni, izbereš 30 dni in vsak dan pol ure bereš. Bereš lahko knjige, revije, stripe, časopisne članke, seveda pa boš najbolj zadovoljen, če boš bral zanimivo knjigo. Zgibanko Poletavci dvigneš v Lavričevi knjižnici ali jo natisneš s spletne strani Lavričeve knjižnice. Tja vpisuješ, kaj si bral(-a). Starši ali nekdo od starejših s svojim podpisom potrdijo, da si res bral(-a) pol ure na dan.

Izpolnjen seznam moraš oddati najkasneje do 11. septembra 2018 v Lavričevo knjižnico.

Dobiš super navado in super nagrado: branje in majico, ki jo skupaj s priznanjem dobiš na zabavni zaključni prireditvi, ki bo v torek, 25. septembra 2018, ob 17. uri. Glavna nagrada je letos športna ura podjetja Hervis, knjižnica pa bo poskrbela še za nekaj dodatnih nagrad.

In še letošnja novost:

Na željo starejših otrok smo uvedli tudi NAJPOLETAVCE, pri katerih lahko sodelujete tudi otroci višjih razredov. Prebrati morate 3 knjige in oddati nekaj vtisov o knjigah po e-pošti. Obrazec in navodila dobite na spletni strani Lavričeve knjižnice.

Izmed skupno 58 splošnih knjižnic v Sloveniji nas v projektu sodeluje 16, Lavričeva knjižnica kot edina na Primorskem. Vsem otrokom želimo prijetne počitnice in mnogo branja, ki vas bo razveselilo.

Alenka Furlan

Oglejte si tudi