Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Cesta ima vaško jedro

V soboto, 22. septembra 2018, je bilo na Cesti slovesno. Ob težko pričakovanem zaključku druge faze projekta izgradnje vaškega jedra na Cesti je bila v večernih urah priložnostna slovesnost ob zaključku projekta.
Program prireditve je oblikoval KŠD Vrnivec, ki je v sodelovanju z učiteljicami in učenci podružnične šole Vipavski Križ tudi izvedel kulturni del prireditve. Poleg učenk in učencev iz OŠ Dobravlje - podružnice Vipavski Križ sta ubrano zapela MePZ Vrnivec in novoustanovljeni moški sekstet Vrnivec. Po pozdravnem nagovoru predsednika Sveta KS Cesta Bogomirja Tomažiča sta navzoče nagovorila tudi predsednik Balinarskega kluba Cesta Borut Dietz in župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin.

Svet KS Cesta je v zahvalo za osebno prizadevanje pri izgradnji vaškega jedra na Cesti podelil priložnostne zahvale Eriku Štruklju, Sebastjanu Štoru in projektantkama iz Arhitekturnega ateljeja Risba, Tanji Kebe Fučka in Maji Ambrožič Fučka. Po podelitvi priznanj je sledilo uradno rezanje traku, ki so ga izvedli vsi trije omenjeni govorniki.

Jedro na Cesti je s tem odprto in poleg že obstoječega doma krajanov sedaj daje streho nad štiristeznim baliniščem, novo otroško igrišče in urejeno parkirišče. Projekt je v celoti financirala občina Ajdovščina, izveden pa je bil v dveh fazah od leta 2014 do letos. Po uradnem delu prireditve sta se s prikazom profesionalnega balinanja predstavila svetovni prvak Anže Petrič in Erik Petrič. Prireditve se je udeležilo veliko število obiskovalcev.

KS Cesta se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem, ki so sodelovali pri izgradnji vaškega jedra na Cesti, ter vsem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi otvoritvene slovesnosti. Zlasti pa izraža zahvalo vsem sponzorjem, ki so omogočili izvedbo prireditve. To so Občina Ajdovščina in podjetja Fama d.o.o., DICOM d.o.o., MAS Avto d.o.o., Klučavničarstvo Martin Batič s.p. in INCOM d.o.o..

Bogomir Tomažič

Oglejte si tudi