Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Proti Slokarjem po načrtih

Lokavško podjetje Stopar PMG izvaja dela na novem vodovodnem, kanalizacijskem in optičnem omrežju do zaselka Slokarji, zato promet na tem odseku poteka izmenično enosmerno. Taka ureditev bo trajala približno tri mesece.
Po zaključku prve faze kanalizacije v zaselku Čohi je podjetje preselilo delovne stroje na glavno cesto od Lokavca proti Predmeji. Vrednost celotne naložbe znaša okrog 800.000 evrov, prišteti pa velja še 46 tisočakov za subvencioniranje hišnih priključkov.

V tem primeru, torej zaradi gradbenih del, poteka promet na tem delu ceste (s pomočjo semaforjev) izmenično enosmerno. Vendar pa je bila cesta iz Lokavca do Predmeje že kar nekajkrat zaprta za ves promet – zaradi snemanja reklam! To je pač cena slave! Lanska razglasitev ceste od Lokavca do Predmeje za najbolj atraktivno cesto v Sloveniji ima nedvomno pozitivne učinke za promocijo Gore in Vipavske doline, vendar pa tu in tam prinese tudi kakšno nevšečnost. Že pred časom so na slikovitih odsekih ceste na Predmejo snemali reklamni film za prestižne avtomobile, pred kratkim pa reklamo za nek poletni izdelek. Zato so morali najprej odstraniti sneg …

Cesta iz Lokavca na Predmejo je državna cesta in tudi soglasja za zaporo ceste izdaja država. Upati je, da v državno malho od filmarjev kapne konkreten znesek, ki bi ga lahko uporabili za vzdrževanje ceste.

Pa še ena zapora ceste na Goro se obeta in sicer 21. aprila - zaradi hitrostnih preizkušenj na 8. reliju Vipavska dolina (več na prvi strani).

Oglejte si tudi