Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Majske aktivnosti

Ta mesec na MDPM Ajdovščina sledimo pregovoru pisatelja in grofa Lev-a Nikolajevič-a Tolstoj-a: "Pomlad je čas načrtov in projektov." Ker so naše misli kljub vmesnim deževnim dnem, že na plaži ob morski vodi, končujemo nekatere projekte in načrtujemo poletne aktivnosti.
9. maja smo se sodelavke skupaj z otroki, ki so sodelovali na natečaju Evropa v šoli ob 8.00 odpravili iz Ajdovščine proti Ljubljani na zaključno prireditev. Nagradna prireditev je potekala v Pionirskem domu, v program je bila vključena evropska komisarka Violeta Bulc, ki so ji otroci radovedno postavljali različna vprašanja; dogajanje pa sta popestrila ambasadorja projekta dr. Igor Saksida in Rok Terkaj. Na isti dan, pa sta se v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču EVS prostovoljka Monika in sodelavka društva udeležili dogodka Erasmus + Mladi v akciji. Na dopoldanski tematski delavnici sta se spoznali z drugimi gostujočimi organizacijami in njenimi vodji, razprava je tekla o izzivih, s katerimi se srečujejo gostujoče organizacije in prostovoljci vključeni v projekte. Neformalno druženje po koncu delavnice je obema prineslo nova poznanstva in prijetno izkušnjo.

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja smo pod okriljem Ljudske univerze Ajdovščina pripravili nekaj dogodkov. V tednu po 20. maju smo tako organizirali delavnico povezano s čebelami. Izdelovali smo hotele za vse insekte, se pogovarjali malo o pridnih čebelicah. Izdelane hotele bomo ob sončnem vremenu postavili, s skrivališči za žuželke poskrbeli za ravnotežje v naravi.

Kar pa je povezano z poletjem, so letovanja otrok in mladostnikov v Nerezinah in v Piranu, za obe destinaciji se mesta hitro polnijo. Če želite, da vaš otrok v skupini z vrstniki in pod skrbnim očesom vzgojiteljev pridobi izkušnjo letovanja, spoznavanja okolja in bivanja v skupini, vas vabimo da se oglasite pri nas v Palah. Po zaključku šolskega leta bo to nagrada za vse dosežke in vzpodbuda za njihovo delo naprej. Prijavnice dobite v pisarni: MDPM Ajdovščina, Cesta IV. prekomorske 61/a, 5270 Ajdovščina, za ostale informacije pa smo na voljo po telefonu: 05/368 91 40 ali 041 490 360 vsak dan, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 14.00 ter na elektronskem naslovu: info@mdpm-ajdovscina.si.

Mateja Črv

MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi