Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

MDPM v novo šolsko leto

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo poletje zaključili s tečajem rolanja, ustvarjalnimi in športnimi delavnicami, v sodelovanju z ZPMS in ZPM Vič-Rudnik smo zadnji teden v avgustu skupino otrok peljali še na enodnevni brezplačni izlet na morje, kjer so se kopali v Piranu in Portorožu, se vozili z ladjico in se imeli nadvse lepo.

Ker je letos poleti veliko otrok brezplačno ali delno brezplačno letovalo tudi za cel teden bi se želeli še enkrat zahvaliti vsem podjetjem in posameznikom, ki ste darovali v akciji 'Morje za vse otroke' in s tem prinesli nasmeh na marsikateri otroški obraz. Hvala!

Konec poletja so spremljale tudi priprave na novo šolsko leto. Na prelomu avgusta v september smo z aktivnostmi vezanimi na pričetek šolskega leta pričeli tudi v društvu. V tem času je potekalo izobraževanje za mentorje in koordinatorje Otroškega parlamenta, ki v letošnjem letu poteka na isto temo kot lani, le da bodo letos mladi parlamentarci sklepe lanskega leta poskusili prenesti v prakso.

V okviru naših humanitarnih programov smo v tem času med več kot petdeset družin razdelili potrebščine za šolo in finančna sredstva zbrana v akciji Poštar Pavli, ki jo vsako leto pripravlja ZPMS v sodelovanju s Pošto Slovenije, v sodelovanju s starši in šolami pa smo pripravili še predloge za štipendije NIVEA sklada, ZPMS sklada in novega štipendijskega sklada ZPMS – sklada Dr. Janeza Drnovška. Staršem smo pri nakupu šolskih potrebščin pomagali tudi v okviru Botrstva, programa ZPM Moste Polje, ki ga koordiniramo za naše občine.  

Kljub obilici humanitarnega dela smo v septembru našli čas za sodelovanje na InCastri, ki jo pripravlja LUA. Sodelovali smo z delavnicama izdelave maket in tiskanja na blago, ki sta ju izvedli Taša Turk in Silva Copič. Udeležili smo se še srečanja ZPMS, kjer so naši člani prejeli priznanja, ga. Ana Bizjak, dolgoletna sekretarka našega društva, pa priznanje za častnega člana ZPMS, saj že vrsto let profesionalno in prostovoljno skrbi za ohranjanje programov ZPMS v našem okolju.

Otroci so, upamo, da veselo, zakorakali v šolske klopi, kjer jih bomo kmalu obiskali tudi mi - s pestrim programom v Tednu otroka med 1. in 7. oktobrom, ki ga pripravljamo  v teh dneh.


Maša Čibej

Oglejte si tudi