Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Mladi košarkarji na turnirju na Češkem

V četrtek, 4. oktobra, smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili v Prago na Češko na prvi turnir EYBL lige (European youth basketball league). To je mednarodno košarkarsko tekmovanje, namenjeno fantom starim do 15 let iz vse Evrope, kjer sodeluje 36 ekip iz dvajsetih držav. Kvaliteta tekmovanja je res na izjemno visokem nivoju, zato smo ekipo KK Ajdovščina okrepili še z dvema košarkarjema iz KK Cerknice. Ker v tem tekmovanju tekmujemo prvič, bo naš glavni cilj, da se prilagodimo na moč in kvaliteto košarke, ki se igra na takšnem nivoju.

V petek zjutraj nas je čakala prva tekma. Igrali smo proti Akademiji Next Step iz Italije, v kateri igra sedem košarkarjev iz držav bivše Jugoslavije. Italijanska ekipa je bil za nas pretrd oreh, s svojo kvaliteto so nas visoko premagali, v zelo podobnem položaju smo bili tudi na drugi tekmi proti ekipi Oxgen Orange.

Petek popoldne smo izkoristili za voden ogled čudovitega mesta Prage. Sprehodili smo se od praškega gradu prek Zlate ulice do Karlovega mosta in Mestnega trga. Občudovali smo res lepo arhitekturo ter poizkusili tradicionalne češke jedi z ulice.

V soboto nas je čakala tekma z ekipo Kotlka s Finske. Proti Fincem smo igrali svojo najboljšo tekmo in na koncu slavili z 12 točkami razlike. Na tej tekmi so se res izkazali prav vsi fantje v naši ekipi.

V nedeljo dopoldne smo igrali še z ekipo Hensfort iz Poljske, proti katerim smo v prvi četrtini še vodili, potem pa preveč popustili in Poljakom smo dovolili, da so nam ušli na težko ulovljivih 20 točk razlike.

Na turnirju smo pokazali pravi karakter in veliko mero borbenosti, pa tudi zelo športno obnašanje, za kar moram fante zelo pohvaliti. Pomembno je to, da je turnir fante še bolj povezal, kar bo samo dodaten plus v nadaljevanju sezone.

Naslednji turnir lige EYBL bo v mesecu februarju v srbskem Aranđelovcu.


Luka Hrovatin

KK Ajdovščina

Oglejte si tudi