Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Prenova Kastre

Na obeh krakih Prešernove ulice se obnovitvena dela končujejo in takoj ko bo možno, bosta odprta za promet. Na Lavričevem trgu pa so že več kot na polovici odstranili asfalt in razkrili serijo temeljev stavb iz nekih starih časov.
Na daljšem spodnjem koncu Prešernove ulice je komunalna infrastruktura že položena, vse je pripravljeno za končno tlakovanje. Na drugem delu ulice – od policije do Faladurja – pa v teh dneh še polagajo cevi za različne napeljave, nato sledi zasutje in končno tlakovanje. Takoj ko bodo ta dela opravljena, bo ulica v tem spodnjem delu prevozna.

Na Lavričevem trgu pa so trenutno glavni arheologi, ki zavzemajo vedno večjo površino. Odkrili so zasnovo stavbe, znotraj nje pa še manjše objekte okrogle oblike, vse kaže, da gre za peči. Arheologi domnevajo, da je bil objekt skozi desetletja dograjen ter da je prvotno služil drugačnemu namenu. Vedno bolj so prepričani, da gre za odkritja v povezavi z vojsko. Celotno zgodbo pa bodo razkrile nadaljnje podrobne raziskave na terenu in kasneje tudi v laboratorijih.

Oglejte si tudi