Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

Deli
Avtor: Edo Pelicon,

"Varno na poti v šolo in domov"

Policijska uprava Nova Gorica je letos že petnajsto leto zapored izvedla likovni natečaj, katerega cilj je osveščanje otrok glede varne udeležbe v cestnem prometu. Podelitev nagrad najboljšim ustvarjalcem in odprtje razstave njihovih del je bilo v začetku decembra v Ajdovščini.

Namen likovnega natečaja je v osveščanju otrok za varno udeležbo v prometu. Na letošnji natečaj je prispelo 167 likovnih del učencev 3. razredov osnovnih šol z območja delovanja Policijske uprave Nova Gorica. Tričlanska komisija, sestavljena iz mentoric likovne umetnosti, je odbrala 20 najboljših likovnih del. Nagrade sta mladim avtorjem na zaključni prireditvi v Ajdovščini podelila komandir Policijske postaje Ajdovščina Marko Terbovšek in predsednica Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina Marija Trošt, ki je učence tudi nagovorila: »Šolarji ste aktivni udeleženci v prometu ne glede na to, ali vas do šole pripeljejo starši, avtobus, ali pa pridete peš. Čeprav ste v primerjavi z odraslimi v prometu v precej slabšem položaju - tako namreč pravi statistika - pa ste odraslim marsikdaj v pomoč pri pravilnih odločitvah – pravilna odločitev vseh udeleženih v prometu pa je spoštovanje vseh pravil, ki smo si jih postavili.«

Čeprav so otroci in mladoletniki med najbolj ranljivimi udeleženci v cestnem prometu, pa se sami zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč. K večji prometni varnosti in zmanjšanju števila prometnih nesreč pa lahko prispevajo prav vsi udeleženci - z večjo previdnostjo in strpnostjo na cestah.

Za bogat kulturni program so poskrbeli člani kvarteta Policijskega orkestra in člani dramske skupine Mali Holivud (deluje v Centru medgeneracijskega učenja na Ljudski univerzi Ajdovščina) ter učenci OŠ Šturje in OŠ Danila Lokarja iz Ajdovščine. 

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!