Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Z novim pravilnikom več subvencij

Na marčevski seji so ajdovski občinski svetniki sprejeli tudi Pravilnik o subvencioniranju nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območju občine Ajdovščina, katerega bistvene novosti so višji odstotek sofinanciranja in dodatne spodbude za skupne čistilne naprave.

Občina Ajdovščina že od leta 2015 s sofinanciranjem spodbuja k nakupu čistilnih naprav, kjer v naslednjih štirih letih ni načrtovana gradnja kanalizacijskega omrežja. Doslej je bilo s pomočjo teh nepovratnih sredstev nabavljenih in nameščenih 27 malih čistilnih naprav.

Nov pravilnik pa prinaša dodatne ugodnosti - višji odstotek nepovratnih sredstev in sicer 50 % vrednosti upravičenih stroškov skupaj z DDV (prej do 30 % upravičenih stroškov brez DDV). Predvsem pa se spodbuja združevanje več lastnikov objektov pri nakupu skupne male čistilne naprave. V tem primeru je mogoče pridobiti tudi do 100 % potrebnih sredstev, saj lahko vsak lastnik pridobi do 1.000 evrov subvencije, naprave za več objektov pa so cenovno ugodnejše. 

Oglejte si tudi