Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Ajda še vedno pleše

V okviru Društva MOST – Univerze za tretje življenjsko obdobje Ajdovščina, ki letos praznuje 20 let, uspešno deluje tudi plesna skupina Ajda. Skupina starejših mladenk je skupino ustanovila leta 2003, plesalke že od začetka poučuje mentorica Alice Stojko Saliu.

Ime skupine - Ajda - izhaja iz imena kraja kjer delujejo, Ajdovščina, ajda pa je tudi žito, ki pozno zacveti in jeseni zažari, tako kot so plesalke zažarele v jeseni življenja. Ponosne so, da so prve v Sloveniji, ki so začele s skupinskim plesom starejših dam.

V petnajstih letih delovanja je za skupino že ogromno nastopov, bližajo se številu 300. Pripravile so približno 30 modernih plesov, vsakega s posebno koreografijo. Mentorica v dogovoru s plesalkami oblikuje tudi kostume, ki so prilagojeni plesu, izbere primerno glasbo in po številnih urah ponavljanja in piljenja položaja nog, rok in glave, so Ajdice pripravljene na nastop.

Vsako leto organizirajo delovni trening v toplicah, kjer se posvetijo plesu, druženju in razvajanju. Letos so se odpravile v Terme Tuhelj na Hrvaškem. Tam so pridno trenirale in osvojile plesne korake novega plesa. Pripravile so tudi plesni večer za goste, ki so bili zelo navdušeni nad njihovimi plesi.

Članice skupine se pridno pripravljajo na plesno tekmovanje, ki bo potekalo sredi maja v Mariboru. Dosedaj so požele velike uspehe v svoji skupini na mednarodnih tekmovanjih in tudi tokrat jim želimo veliko uspeha.

Oglejte si tudi