Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Ajdovski motoristi z roko v roki z Rdečim Križem

Motoristi se zavedamo, da smo zelo ranljiva skupina v prometu, zato nam humanitarnost in dobrodelnost nista tako tuja pojma, kot se mogoče zdi na prvi pogled. Vsi se zavedamo, da je kri osnovna dobrina, ki jo lahko darujemo, in vemo, da jo bomo mogoče nekoč tako ali drugače potrebovali tudi sami, zato se z veseljem tudi motoristi vsako leto udeležujemo krvodajalskih akcij. Prav tako nam je zelo pomembno hitro in strokovno reševanje ponesrečenega motorista. Priporočljivo je tudi, da znamo sami pomagati ponesrečencu, zato vsako leto povabimo reševalno skupino Rdečega Križa Ajdovščina, da na prireditvi Turistična Moto Avantura, ki se odvija v mesecu maju, predstavi pravilno reševanje ponesrečenega motorista.  

Na letošnji že 3. Turistični Moto Avanturi v Ajdovščini pa se je porodila ideja o zbiranju kompletov prve pomoči s pretečenim rokom uporabe za izobraževalne potrebe Rdečega Križa v Ajdovščini. Člani Moto Kluba Q VEJTR WAJDUŠNA smo idejo takoj vzeli za svojo in pričeli z zbiranjem kompletov Prve pomoči, prav tako so nam priskočili na pomoč tudi simpatizerji kluba ter njihovi prijatelji. Hitro smo zbrali kar veliko kompletov, ki smo jih sedaj izročili predstavnici Rdečega Križa v Ajdovščini in na to smo ponosni.

Občanom, ki imate doma mogoče kak komplet prve pomoči s pretečenim rokom pa sporočamo, da jo ne zavržete v smeti, ampak jo lahko dostavite na Rdeči križ osebno ali pa nam pišite na mail: qvejtr@gmail.com in z veseljem se bomo odzvali ter jo prišli prevzet.

Rdeči Križ jo bo uporabil za izobraževalne namene svojih članov.  


Predsednik Moto Kluba Q VEJTR WAJDUŠNA,  Elvis Marc

Oglejte si tudi