Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Plesni klub ADC 'miga v vse smeri'

Plesni klub ADC je bil v pretekli sezoni ponovno zelo dejaven. Med drugim je spodbujal otroke k splošni izobrazbi - to je plesu. V sodelovanju s projektom 'Aktivni smo v vse smeri, migaj z nami tudi ti' je organiziral plesne urice za otroke od šestega do desetega leta starosti. Program z naslovom 'Mi plešemo' so v šolskem letu 2106 - 2017 podprli Občina Ajdovščina, Fundacija za šport ter Športna zveza Ajdovščina.
Otroci na plesnih uricah razvijajo motorične sposobnosti, koordinacijo, orientacijo v prostoru. Spoznavajo različne ritme, oblike gibanja, ki pripadajo zvrstem plesa kot so jazz balet, skupinski latino plesi in hip hop. Z nastopanjem pred samo skupino, v katero so otroci vključeni, z nastopi pred starši ter širšo javnostjo krepijo samozavest, z zahtevnimi in malo manj zahtevnimi hitrimi gibi v zaporedju koreografije utrjujejo spomin, fizično in tudi duševno zdravje.

Lansko leto je program potekal v telovadnici osnovne šole Col ter v prostorih krajevne skupnosti Dobravlje. Za plesalce je skrbela izkušena voditeljica Alice Stojko Saliu ob pomoči Brigite Kuštrin ter Maruše Leban.

Tudi letos Plesni klub ADC omogoča ajdovskim občanom vseh generacij vključitev v pestro paleto družabnih, športnih ter rekreacijskih programov, s katerimi nudijo različne oblike aktivnega preživljanja prostega časa. Ljubezen do plesa pa ADC širi že daleč čez občinske meje – na Kras, Goriško in celo v Brda.

Pridružite se Plesnemu klubu ADC in ohranjajte zdrav duh v zdravem telesu!

Oglejte si tudi