Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Pohod po zaselkih krajevne skupnosti Kamnje - Potoče

Že sedmič zapored smo se na prvo nedeljo po 1. maju Kamenjci odpravili na tradicionalni popoldanski pohod po zaselkih krajevne skupnosti Kamnje – Potoče z namenom druženja krajanov in ohranjanja nekdanjih povezovalnih poti med zaselki.

Letos smo pohod pričeli na igrišču v Kamnjah. Dobre pol stotnije pohodnikov se je v prijetnem pomladanskem vremenu podalo na pot. Mimo cerkve smo zavili na Hrib in skozi Bajunc nadaljevali proti zaselku Poki, ki se stiska v zavetju Batgelovc. Zaselek, ki je nekoč imel tri domačije, ima danes le še eno stalno prebivalko, ki vztraja v tem idiličnem kotičku naše krajevne skupnosti.

Po terasastem pobočju smo se med nekdaj skrbno obdelanimi njivami spustili v Zamaln in nadaljevali skozi Pirjevče in Krpelce na Grac do spomenika, kjer so Nemci oktobra 1944 ustrelili štiri domačine. Pot nas je pripeljala v Nadliške – najvišje ležeči zaselek krajevne skupnosti, kjer smo si med zanimivimi figurami nekakšne Forma Vive oddahnili. Po kolovozni poti smo se spustili na Zdešče in naprej na Bivsko ter po Konjski dolini prišli na Kukanje, kjer smo imeli drugi postanek. Sledil je spust v Potoče. Tu smo bili na Smolarjevem placu deležni okrepčila prijaznih domačinov. Skozi potoško gaso in po nekdanjem klančku smo se mimo Krkoča začeli vzpenjati v Kamnje. Tu smo na lepo urejenem otroškem igrišču, v prijetni senci šole, ob dobrotah iz nahrbtnikov zaključili naš pohod, ki je postal pravo medgeneracijsko druženje krajanov.

Oglejte si tudi