Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Veseli december

December je mesec občutkov pričakovanja, veselja, to je mesec družine, pa tudi obdarovanja. Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine smo v tem duhu razveseljevanja pomočniki dobrih zimskih mož, skrbimo za veselje otrok in jih tudi obdarujemo.
Prav na začetku meseca smo na Miklavževanju Hiše mladih pripravili delavnico poslikave obraza za otroke, kjer je sodelovala tudi naša EVS prostovoljka Monika. V decembru poteka tudi največ humanitarnih akcij, v katere se že vsakoletno vključujemo. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in podjetjem Alpina d.o.o. smo sodelovali v humanitarni akciji 'Podari svoj par', kjer smo številnim otrokom in njihovim družinam zagotovili toplo zimsko obutev. Na pobudo lokalnega podjetja Mlinotest d.d., ki nam je podarilo voziček njihovih izdelkov, smo deset družin razveselili s paketi hrane. V tem mesecu bo potekala še prireditev ob obdarovanju otrok s kolesi. Kolesa smo pridobili v sodelovanju z ZPM Moste Polje in podjetjema SAOP d.o.o. ter Dechatlon d.o.o. To pa še ni vse. V tem decembrskem duhu smo še v pričakovanju Novoletnega obdarovanja, ko nas bo obiskal Dedek Mraz. Za obdarovanje smo vključeni v akciji 'Božiček za en dan' in 'Tri zimske Botre', s pomočjo katerih nam bo v prazničnem mesecu uspelo obdariti več kot 250 otrok. Pri obdarovanju otrok sodelujemo tudi z večimi krajevnimi skupnostmi in Zvezo društev za cerebralno paralizo Sonček.

V poznojesenskem času smo začeli tudi projekt Evropa v šoli, izvajajo se prvi Študijski krožki, v okviru aktivnosti 28. Otroškega parlamenta in po dogovoru z mentorji otroških parlamentov za mlade parlamentarce smo organizirali še delavnice na letošnjo temo Otroškega parlamenta 'Šola in šolski sistem'. Izkustvene delavnice so vodili izkušeni predavatelji iz Zavoda Ti povej, Luka Manojlovič in predavatelji iz Projekta Popri. Tako so imeli učenci priložnost za oblikovanje in razvoj novih idej, na katere bi v okviru šolskega sistema radi vplivali, v prihodnjem letu pa bodo to lahko predstavili ravnateljem osnovnih šol.

V zadnjem tednu leta bomo v sodelovanju z ZPM Moste-Polje 15 otrok peljali še na brezplačen božični tabor v Kranjsko Goro. 'Božične počitnice' bodo potekale od ponedeljka 25.12.2017 do petka 29.12.2017, kjer se bodo otroci zabavali v družbi vrstnikov, bogatem počitniškem programu in prijaznih spremljevalcih.

Otroci in družine bodo tako z duhom prazničnosti in veselja vstopili v novo leto.

V imenu otrok in družin se želimo v tem prazničnem času zahvaliti vsem donatorjem, podjetjem in organizacijam ter prostovoljcem, ki pridno pomagajo pri uresničevanju naših programov. Hvala!

Vsem pa želimo vesele praznike in zadovoljno 2018!

MDPM Ajdovščina (MČ)

Oglejte si tudi