Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Zlati, diamantni in železni pari 2018

Kot že vrsto let je tudi letos Društvo upokojencev Ajdovščina pripravilo srečanje za člane društva, ki že 50, 60 in 65 let krmarijo v skupnem življenju.
65 let skupnega življenja praznujeta dva para; Ivana in Teodor Kalin iz Ajdovščine, z Otlice pa sta prišla Jožica in Alojz Krapež. 60 let poroke praznujeta Marta in Marjan Furlan, ki sta se vabilu odzvala, a žal nista prišla na srečanje. 50 let pa so v zakonu Marija in Silvester Čotar, Marija in Alojz Krapež, Hilda in Stojan Koren, Ema in Albert Mikuž, Nada in Bogomir Vrtovec ter Jelka in Zvonko Žonta.

Slavnosten večer se je odvijal v prostorih picerije Anja. Vsakemu paru so za dobrodošlico pripeli nagelj, ŽEPZ Večernica pod vodstvom Andreje Rustja je goste pozdravila s petjem. Predsednik društva Marjan Hajdinjak je slavljencem namenil pozdravni nagovor. S kratko igrico in petjem ob spremljavi harmonikarja Maura Deferrija so članice in član DSP Zarja popestrili večer.

Glavno dogajanje se je odvijalo po večerji. Za svečano vzdušje so poskrbeli člani igralske skupine viteza Gašperja Lambergarja z Bleda. Predstavili so se v svoji bogati viteški opremi in s svojim programom navdušili prisotne. Pare so pospremili do odra, kjer je Alenka N. Bizjak vsakemu prebrala življenjepis. Življenjske zgodbe so kot presenečenje prispevali svojci in prijatelji parov. Veliko spominov je bilo povedanih o mladih, zaljubljenih, z upanjem in hrepenenji po skupnem življenju. Razpletale so se zgodbe mladih družin, ki so si ustvarjale svoj dom in vzgajale otroke. Nobenemu ni bilo nič podarjenega, a življenje teče in piše svojo zgodbo. Na jesen življenja so jim vnuki in pravnuki sončki, ki jim lepšajo dneve.

Slavnostni večer je povezovala Milojka Dobovšek, končal se je z dobro voljo, kozarčkom šampanjca, torto in plesom.

Nevenka Vidmar, foto Alenka N. Bizjak in Nevenka Vidmar

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi