Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Otroci in odrasli z roko v roki uspešno zaključili mednarodni projekt

Na Ljudski univerzi Ajdovščina smo zaključili mednarodni projekt 'Teddy bears in pairs – e-learning with grandchildren', ki je vključeval udeležence iz ajdovske občine in širše. Na srečanjih so se nam pridružili tudi učenci OŠ Danila Lokarja Ajdovščina in dijaki iz različnih srednjih šol.

Pobližje smo spoznali napredno iskanje preko spleta: e-upravo, e-bančništvo, spletno nakupovanje in Googlove aplikacije. Bili smo na obisku v Lavričevi knjižnici, kjer so nam pokazali, da knjižnica ponuja veliko več kot le izposojo in vračanje gradiva. Gostili smo gospoda Nika Vidergarja iz Nove ljubljanske banke, ki nam je spregovoril o prednostih elektronskega bančništva in odgovoril na vprašanja udeležencev. Zagotovo se bodo uporabniki v prihodnje posluževali več elektronskih gradiv in elektronskih storitev, ki jih ponujajo knjižnice, banke in ostale ustanove.
Bojana Vanceta je na zadnjem srečanju povedala: “Bilo nam je lepo. Naučili smo se veliko novih stvari. Tečaj nam je dal novo zagnanost in kreativnost pri delu z računalnikom. Pohvaliti moram predavateljico, ki nas je veliko naučila. Upam, da se kmalu zopet vidimo, saj si želimo še več takih tečajev.”
Milena Jug si v bodoče prav tako želi podobnih projektov: »Na tečaju sem se počutila odlično in sem se veliko naučila. Želela bi si še takih tečajev, saj so nujno potrebni za nas.«

Nekatere v aprilu še čaka nagradni izlet na Poljsko, kjer se bodo udeležili skupnega srečanja udeležencev iz petih držav (Francija, Španija, Poljska in Italija).

Ines Kompara in Maja Lemut, Ljudska univerza Ajdovščina

 

Oglejte si tudi