Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Poletje 2018

Poleti je vse drugače, nihče ne gleda čudno, če doma pozabiš hlače, sladoleda se poje na tone, in izklopi telefone, zjutraj ni v šolo treba, budilko zamenja glas galeba …(misli neznanega avtorja).

Poleti je res vse drugače, bolj sproščeno, toplo, ustvarjalno, igrivo, …skratka poletno. In četudi smo med počitnicami vsi malo bolj poLEtNI, v MDPM Ajdovščina nismo počivali. Takoj po podelitvi spričeval je prva skupina 40 otrok med 28.6. in 8.7.2018 uživala na hrvaškem otoku Mali Lošinj, v počitniškem naselju Bučanje v Nerezinah. Druga skupina 36 otrok pa je med 13.7. in 21.7.2018 razburkala slovensko morje v Piranu. Udeleženci obeh letovanj in mentorji so si v športnem duhu (bil je čas nogometnega prvenstva) ustvarili nepozabne spomine na poletne počitnice. Da je do spominov sploh lahko prišlo, pa gre zahvala vsem tistim, ki ste darovali v okviru akcije 'Morje za vse otroke', saj je večina otrok letovala delno ali v celoti brezplačno!

Z ustvarjanjem spominov smo še nadaljevali, ko smo v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste-Polje in Športno unijo Slovenije, 25 otrok peljali na humanitarne počitnice v kamp Gozdna šola Mozirje. Na športnih počitnicah so otroci ustvarili nova prijateljstva in okrepili stara ter se predvsem lepo imeli!

V vsem tem času pa v Ajdovščini ni bilo dolgčas, tudi mi smo pisali zgodbe. Mladinskemu centru Hiša mladih smo se tekom počitnic pridružili pri celodnevnemu varstvu z ustvarjalnimi delavnicami, športnimi aktivnostmi in mladimi prostovoljci. Zaposleni v Mladinskem centru in naši prostovoljci so poskrbeli za prijetno varstvo in raznovrstne delavniške vsebine. Delavnice so bile od risanja, izdelovanja vulkanov, glasbil, fotografiranja, plesa, družabnih iger do športnih aktivnosti. Zato hvala tudi vam, prostovoljci, da ste pomagali!

V zadnjem tednu avgusta naš čaka še tečaj rolanja. Za tem pa razburljivim pustolovščinam v novem šolskem letu naproti!


Mateja Črv, MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi