Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Praznik ajdovskih planincev

V petek, 2. marca 2018, smo se zbrali ajdovski planinci v Dvorani prve slovenske vlade na svojem vsakoletnem zboru. Pridružili so se nam nekateri planinski prijatelji iz drugih planinskih društev. Srečanje je s svojo udeležbo počastil naš g. župan, Tadej Beočanin.
Občni zbor ajdovskih planincev se vedno prelije v praznik. K temu prispevajo učenci OŠ Danila Lokarja iz Ajdovščine. Letos so pripravili igrico o polonici, ki ni imela pik. Bila je nekaj posebnega. Učence sta pripravili in jih spremljali učiteljici Saša Kravos in Anita Gabršček.

Srečanje je s planinsko himno na svoji flavti pozdravila Patricija Černigoj, učenka OŠ Danila Lokarja Ajdovščina.

Osrednji dogodek je bil pregled dela ajdovskih planincev in smernice za delo v prihodnje. Predsednik Planinskega društva Ajdovščina, Cvetko Ušaj, je zbral poročila vseh sekcij in jih strnjeno posredoval. Pohvalil je delo planincev in izpostavil prostovoljstvo, ki ga planinci od vedno poznamo. Društvo je aktivno, kar priča število članstva, ki narašča. Številni organizirani pohodi in delo z mladimi: to je cilj društva. Finančno poročilo, ki ga je predstavila računovodkinja Majda Gregorc, je dokazovalo, da poznamo planinci skromnost.

Poročili nadzornega odbora in častnega razsodišča sta potrjevali trud in vztrajno delo. Prebrala ju je Cvetka Ergaver.

Priznanji Planinskega društva Ajdovščina sta prejeli dve sekciji, in sicer orientacisti OŠ Dobravlje in Sekcija planinskega društva iz Kamenj.

Mladi orientacisti so z zavzetima mentorjema Marijo Kovač in Stankom Čufarjem v preteklem letu dosegli velike, velike uspehe. Odlični so bili na področnih in državnih tekmovanjih, kar jim je prineslo vstopnico za svetovno prvenstvo. Odlično so se odrezali med svetovno elito.

Sekcija Planinskega društva iz Kamenj praznuje letos 20 let svojega dela. Krona njihovega vztrajnega dela je vsakoletno srečanje na Mali gori, to je na velikonočni ponedeljek. Ob tem jubileju so posneli film, ki ga bodo predstavili v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini. Priznanje za delo jim bo podeljeno na Mali gori, kamor je vse navzoče povabil predsednik sekcije Jože Vodopivec.

Venec dogajanja je bil nastop pihalnega orkestra Glasbene šole Vinka Vodopivca iz Ajdovščine. Pod taktirko profesorja Andreja Kobala so zaigrali Večer na Robleku in Židana marela. Prešernova Zdravljica, s katero je orkester zaključil letošnje srečanje ajdovskih planincev, je napolnila sleherni kotiček dvorane. Ubrano in zmagoslavno je zadonela iz mladih pljuč, tako da je marsikateremu planincu zastal dih.
Irena Šinkovec

Oglejte si tudi