Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Priznanje za promocijo učenja odraslih

Znani so dobitniki letošnjih priznanj Andragoškega centra Slovenije (ACS) za promocijo učenja in znanja odraslih. Edino priznanje v kategoriji 'ustanove, podjetja in lokalne skupnosti' je prejela Občina Ajdovščina.
Andragoški center Slovenija že vse od leta 1997 podeljuje priznanja za izjemne dosežke pri bogatitvi lastnega znanja ter za strokovne in promocijske uspehe pri bogatitvi znanja drugih. Strokovna komisija Andragoškega centra Slovenije je zasedala lanskega decembra ter iz nabora prispelih prijav določila letošnje dobitnike. Edino priznanje v kategoriji 3, namenjeno ustanovam, podjetjem in lokalnim skupnostim, za posebne strokovne ali promocijske dosežke ter za dosežke pri bogatitvi lastnega znanja in znanja drugih, je prejela prav Občina Ajdovščina. Občina ima dobro infrastrukturo za izvajanje vsakovrstnih programov iz naslova družbenih dejavnosti. V strategiji razvoja se je zavezala tudi, da bo v naslednjih letih veliko pozornosti polagala kakovosti programov in izvajalcev tovrstnih dejavnosti.

Priznanja bodo letošnjim dobitnikom izročena na slovesnosti ob odprtju Tedna vseživljenjskega učenja, 11. maja, v Šmarjah pri Jelšah.

V dvajsetih letih je Andragoški center Slovenije podelil že 208 priznanj, kar nekaj jih so jih prejeli ajdovski učeči se posamezniki in skupine. Tako je že leta 1998 priznanje prejelo Kulturno umetniško in izobraževalno društvo POC, leta 2002 skupina PUM, projektno učenje za mlade, v letu 2007 dramska skupina Žar, leto kasneje Študijski krožek Mala gora, leta 2011 pa je priznanje prejela Ljudska univerza Ajdovščina.

Oglejte si tudi