Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
17°C
7°C
Oceni objavo

Ekipe prve pomoči RK Ajdovščina na regijskem preverjanju

Tri ekipe prve pomoči Rdečega križa Ajdovščina so se letos udeležile regijskega preverjanja usposobljenosti in pripravljenosti ekip prve pomoči CZ in RK, ki je združevalo dve regiji, in sicer Severno Primorsko in Obalno regijo, in je potekalo 9. junija v Marezigah.
Na preverjanju je sodelovalo osem ekip iz Idrije, Nove Gorice, Kopra in Ajdovščine, ki so svojo usposobljenost preverile na štirih delovnih točkah. Na vsaki je bilo več ponesrečenih z različnimi poškodbami, ki so jih morale ekipe kar najbolje oskrbeti. Ekipe iz Ajdovščine so pokazale veliko mero znanja, pripravljenosti in ekipnega duha.

Ekipo Hitri povoji so sestavljali: Simon Makovec Kržišnik (vodja), Žak Mohorčič Margan, Ram Cunta, Nataša Klančar Ambrožič in Jana Kržišnik Makovec. Ekipo Šturje so sestavljali: Igor Vidmar (vodja), Janez Praček, Mateja Sulič, Benedikt Ličen in Miha Bizjak. Vipavsko ekipo so sestavljale: Monika Fajdiga (vodja), Petra Fučka, Martina Petan, Tamara Mozetič in Katja Lahajnar.
Na državno preverjanje, ki bo potekalo jeseni v Postojni, sta se uvrstili ekipi iz Nove Gorice in Kopra. Vsem ekipam iskreno čestitamo za prikazano znanje, v izpopolnjevanje katerega vložijo veliko truda in prostovoljnih ur!
Irena Žgavc

Oglejte si tudi