Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Skupna prireditev sosednjih univerz za tretje življenjsko obdobje

Univerze za tretje življenjsko obdobje, UNITRE iz Krmina, UNITRI iz Nove Gorice in Društvo MOST iz Ajdovščine, se že več let medsebojno povezujejo. Na pobudo Društva UNITRI pa je bilo dogovorjeno, da se dosedanje sodelovanje nadgradi s skupnimi javnimi prireditvami, s katerimi bi se predstavili tudi širši javnosti.
Organizacijo prve prireditve, imenovano 'Pozdrav pomladi', je prevzela Nova Gorica. V programu prireditve, ki je bila 6. marca 2018, v dvorani MO Nova Gorica, so vsa tri društva prikazala le nekaj svojih dejavnosti. Pevski zbor UNITRE iz Krmina je nastopil s priredbami znanih popevk, zapetih v furlanščini. UNITRI se je predstavil s plesno skupino in citrarkami. Za Društvo MOST je nastopila folklorna skupina s spletom primorskih plesov. Predsedniki vseh treh društev so predstavili delovanje društev in poudarili prednosti nadaljnjega povezovanja. Navzoče, dvorana je bila polna, je s pohvalnimi besedami za dosedanje delo in vzpodbudnimi za nadaljnje delovanje, nagovoril župan Nove Gorice, Matej Arčon.

Poleg osrednje prireditve so se društva predstavila tudi z razstavo, postavljeno v novogoriški občinski avli. Na ogled so bila likovna dela vseh treh društev, keramične umetnine UNITRI, rezbarski izdelki UNITRE in kamnoseška dela Mostovih kamnosekov.

Videno in slišano je dobra vzpodbuda za nadaljnje delo posameznih društev in povezovanja med njimi. Vse z namenom omogočiti aktivno in ustvarjalno preživljanje tretje življenjskega obdobja.

Dora Furlan

Foto: David Verlič

Oglejte si tudi