Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Humanost na poti v Afriko

Prenašanje vrednot iz starejše generacije na mlajšo je temelj za obstoj današnje družbe. V vrtcu vrednotam posvečamo posebno pozornost tudi skozi oči projekta 'Zmagujmo z vrednotami'. V okviru drugega modula Humanost in skrb za sočloveka smo vzgojiteljice v vrtcu Selo otrokom predstavile humanost na malce zanimivejši način. Otrokom smo predstavile življenje v afriških državah. Starše in otroke smo povabili k zbiranju starih oz. rabljenih oblačil in igrač ter šolskih potrebščin. Nabrali smo kar nekaj škatel darov za otroke iz Gambije.

Ker pa sami ne moremo na tako dolgo pot v Afriko, smo moči združili z Leo in Jurijem Levpušček, iz ekipe Adventure soul. Lea in Jurij sta se s svojim 'defenderjem' v mesecu januarju odpeljala vse od Budimpešte do Bamaka v državi Mali. Na poti sta se ustavila v lokalnih bolnišnicah in šolah ter tam pustila zbrana sredstva. Po besedah gospe Lee so bili vseh darov zelo veseli ter se nam iskreno zahvaljujejo.    
Da pa smo pobližje spoznali njuno pot, nas je v aprilu obiskala ga. Lea. Predstavila ter pokazala nam je fotografije in posnetke s poti. Bilo je zelo zanimivo in poučno za male glavice, ki so imele vrsto vprašanj. Najbolj pa je otroke navdušil avtomobil, ki se je peljal v Afriko in nazaj. Imel je tako velika kolesa, kot so veliki otroci. V njega smo odšli čisto vsi otroci iz ene skupine in še bi se našel prostor za koga. Gospa Lea nas je presenetila tudi z darilom in nam poklonila plastenke s čisto pravim afriškim peskom.

Strokovne delavke enote Selo

Oglejte si tudi