Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Noč knjige

Od leta 1995 23. aprila praznujemo svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Letos smo ga obeležili tudi na naši šoli.

Ob 17.00 smo se v šolski knjižnici zbrale učiteljice in strokovne delavke na prvem sestanku bralnega kluba. Pogovarjale smo se o tem, kaj rade beremo, in ugotavljale, kaj vse je v knjigah ter kako različne teme nas zanimajo. Kljub temu, da beremo zelo različno literaturo, smo se uspele dogovoriti, da bomo do konca maja prebrale knjigo ameriške avtorice Nelle Larsen Prehajanje. Na naslednjem srečanju bomo podelile mnenja o prebranem.

Ob 20.00 smo se v šolski knjižnici zbrali učenci in učenke ter učiteljica angleščine in knjižničarka. Dogodek je bile eden od mnogih, ki so potekali v Sloveniji na Noč knjige. Prebirali smo knjigi Vsi se rodimo svobodni in Pomisli. Pogovarjali smo se o človekovih pravicah. Ena od le-teh je izobrazba. Je to dobro za nas? Kako bi bilo, če ne bi mogli hoditi v šolo? Prebrali smo tudi knjigo Vsak dan je Malalin dan. V angleščini je učiteljica prebrala zgodbo o letečem kombiju. Razveselili smo se tudi obiska knjižničarke iz Lavričeve knjižnice Ajdovščina. Izdelali smo si knjižna kazala.

Najlepše pa je bilo, ker smo ostali na šoli celo noč. Čeprav je knjižničarka za lahko noč prebrala dve zgodbi iz knjige Pravce iz Benečije, nismo zaspali. Morda samo malo, kakšno urico proti jutru.

Ksenija Černigoj

Oglejte si tudi