Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Šturski kemiki najboljši v državi

V sredo, 29.11.2017, je na Gimnaziji Moste potekalo državno tekmovanje iz kemijskega poskusa za osnovne šole 'Skozi mavrico kemijskih sprememb'. Strokovna komisija je v predtekmovanju izbrala 20 najboljših poskusov za državno tekmovanje, med katerimi je bil tudi poskus 'Od vodnega kamna do fotosinteze' OŠ Šturje Ajdovščina.
Učenca Matic Curk in Ana Petrič iz 9. razreda sta izkazala inovativen pristop in odlično znanje kemije. Z vrhunsko izvedenim in vsebinsko zaokroženim poskusom, z upoštevanjem določil varnega eksperimentiranja in z odličnim zagovorom sta dosegla vse možne točke. Osvojila sta zlato priznanje in postala državna prvaka v kemijskem poskusu za osnovne šole 2017.
1. mesto v kemijskem poskusu za osnovne šole 2017 si Matic Curk in Ana Petrič delita z učencema OŠ Franceta Bevka Ljubljana. Na tekmovanje sta se učenca pripravljala pod mentorstvom učiteljice Jelke Sorta.
Šturski kemiki so tako že drugo leto zapored prejemniki zlatih priznanj na državnem tekmovanju iz kemijskega poskusa za osnovne šole. Želimo jim še veliko ustvarjalne radovednosti!
Jelka Sorta

Oglejte si tudi