Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

100 ob Mrzli reki v soboto

Športno društvo Tekači Vipavske doline bo v soboto, 27. januarja, organiziralo tekaški dogodek '100 ob Mrzli reki', ki so ga odnesle poplave v začetku decembra. Tek je namenjen ultramaratoncem, saj so tudi dolžine prog ekstremne - 100, 75 in 50 kilometrov.

Tokrat je vremenska napoved bistveno ugodnejša kot decembra, ko so poplave preprečile izvedbo prireditve in so bili organizatorji prisiljeni datum teka prestaviti.

Za razliko od ultratraila Vipavska dolina, kjer je trasa krožna z vzponi in spusti okrog doline, je ta preizkušnja ravninska - tekmovalci bodo morali preteči 21, 16 ali 11 krogov na trasi priljubljene ajdovske tekaške poti pod hitro cesto. Začetek je napovedan za 7. uro zjutraj, ko se bodo tekači podali na najdaljšo progo, ob 10. uri bodo štartali na 75-kilometrsko progo, opoldne pa še na 'najkrajšo' razdaljo. Štart in cilj bo pod Mercator centrom (Avtohiša Lavrenčič), v šoli Šturje pa bo ob 19.15 razglasitev rezultatov s podelitvijo nagrad.

Zaradi teka bo zaprta lokalna cesta od nadvoza pod Dolgo Poljano do Napoleonovega mostu čez reko Vipavo v Dolenjah, popolnoma zaprta pa bo tudi makadamska pot okrog ajdovskega polja. Za organizacijo prireditve bo skrbelo več kot 70 prostovoljcev. 

Oglejte si tudi