Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Napeta končnica v Ajdovščini pred več tisoč glavo množico

Zavodu za šport Ajdovščina je, s pomočjo Adria Events agencije, ponovno uspelo organizirati nepozabne igre (City Games), ter napolniti tribune letnega kopališča. Pred več kot 1000 gledalci je, v rezultatsko izenačenem in napetem dvoboju mest, zmaga pripadla domačinom. S končnim rezultatom 9:8 je ekipa Ajdovščine, sestavljena iz domačih športnikov, premagala ekipo iz Nove Gorice in se uvrstila v slovenski finale, ki bo organiziran v Kranju. Ekipo Ajdovščine so sestavljali: Primož Sulič, Tine Lavrenčič, Marko Lipovž, Anže Petrič, Lucija Krkoč ter Maja Svetik.Po želji Zavoda za šport Ajdovščina za ta challenger prijave niso bile odprte. Ideja, da se organizira lokalni dvoboj, je v popolnosti uspela in tako sta se med seboj pomerili domača ekipa Ajdovščine in ekipa iz sosednje Nove Gorice, ki je prav tako kot domačini močno ekipo sestavila iz lokalnih športnikov. Tokrat so se tekmovalci pomerili v kar osmih igrah in sicer v vinu, letečem vaterpolu, tekmi sodov, dirki oslov, reševanju turistke, ribiških gajbicah, vošarki in veslu.

Potek tekmovanja ne bi mogel biti boljši niti, če bi ga zrežirali najboljši režiserji sveta. Do zadnje igre veslo sta se ekipi v vodstvu menjali dvakrat, kar trikrat pa sta bili izenačeni. Tekmovanje so bolje otvorili gosti. Dekleti sta iztisnili 5,1 litra vina in s tem svoji ekipi priborili prvi dve točki. Podkrepljeni z bučno podporo publike, so domačini dosegli odličnih 200 točk v letečem vaterpolu in s tem zanesljivo zmago ter mimogrede postavili nov rekord te igre. Scena je nato pripadla dekletom v tekmi sodov, v kateri sta se bolje znašle sosede in s tem svojo ekipo ponovno popeljali v vodstvo. Četrta igra večera je bila dirka oslov, ki je številčni publiki ponovno privabila nasmeh na lica. Svojega osla so bolje krotili domačini in poskrbeli za novo izenačenje.

V naslednjih treh igrah je Nova Gorica prišla do dveh zmag in v zadnjo igro veslo vstopila s prednostjo dveh točk – 8:6. Sledilo je izredno zanimivo veslanje na dve zmagi, kjer sta ekipi iz sebe iztisnili zadnje atome moči. V veliko veselje domačih navijačev so bili bolj vzdržljivi domačini, ki so z dvema zmagama svoji ekipi priveslali skupno zmago, zlato medaljo in vstopnico v slovenski finale.

Dogodek v Ajdovščini je z izredno atmosfero na tribunah zopet dokazal, da smo Igre brez meja- City Games vzeli za svoje.

 

Se vidimo naslednje leto!

REZULTATI - Ajdovščina (SLO challenger) 15.08.2018

1. mesto:  AJDOVŠČINA - 9 točk

2. mesto: NOVA GORICA - 8 točk

Uroš Pintar

 

 

Oglejte si tudi