Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Priznanja športnikom za dosežke v letu 2017

V Dvorani prve slovenske vlade se je odvila prireditev, na kateri je Športna zveza Ajdovščina podelila priznanja za izjemne rezultate, ki so jih dosegle športnice in športniki ter ekipe iz ajdovske občine v lanskem letu.
Tudi leto 2017 je prineslo bogato bero izjemnih športnih rezultatov in dosežkov na Ajdovskem. Tako je Športna zveza Ajdovščina na tradicionalni prireditvi podelila 38 bronastih priznanj za dosežke v preteklem letu, srebrnih priznaj je bilo 15. Prejeli so jih udeleženci iz zelo različnih panog – od rokometa, kolesarstva, plavanja, atletike, gimnastike, smučanja, triatlona, balinanja avtomobilizma, modelarstva lokostrelstva, orientacije, radioamaterstva … V tem smislu je zbrane nagovoril tudi župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin, da je nabor športnih panog v občini zelo širok in pester, tako da lahko mladi vedno najdejo dejavnost, primerno njihovim željam in sposobnostim: »Šport je dober za telo in duha. Ukvarjanje s športom pomaga tudi k socializaciji mladega človeka, posebno v kolektivnih športih, ko se navaja na timsko delo, na medsebojno pomoč, solidarnost.« Zaradi vseh pozitivnih vplivov Občina Ajdovščina izdatno podpira športno dejavnost – na eni strani s skrbjo za infrastrukturo, na drugi strani s sofinanciranjem športnih društev in organizacij.

Tudi predsednik Športne zveze Ajdovščina Miloš Popovič je v nagovoru poudaril, da je šport najbolj učinkovito sredstvo, ki mlade odvrača od pasti sodobnega življenja. Tudi častni gost, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, je v nagovoru namenil spodbudne besede vlogi in pomenu športa na vseh ravneh.

Beočanin in Gabrovec sta potem podelila še najvišja, zlata priznanja Športne zveze Ajdovščina. Nina Ukmar si ga je prislužila za številne dosežke v hip hopu, med katerimi izstopa zmaga na evropskem prvenstvu. Nina je članica Plesnega kluba ADC, ki je tudi med zlatimi nagrajenci in sicer za 3. mesto na evropskem prvenstvu s člansko formacijo v hip hopu. Članska ekipa ŽRK Mlinotest Ajdovščina pa je zlato priznanje prejela za 3. mesto v slovenskem pokalu, četrto v državnem prvenstvu in za nastope v evropskem pokalu Challenge.

Tudi vrhunec dogodka je bil v znamenju rokometa - nagrado za življenjsko delo (kot najvišje priznanje zveze za izjemne dosežke na področju športa in neumorno več desetletno delo v korist športa) je prejel Anton Vidmar, eden od pionirjev rokometa v Vipavski dolini. Ni bil samo uspešen trener (predvsem z ženskimi ekipami), pač pa je kot pedagog in zanesenjak postavil trdne organizacijske temelje panogi, ki je bila dolga desetletja paradni konj športa na Ajdovskem.

Ne glede na športne dosežke pa se vsaka športna kariera prej ali slej zaključi. Da bi bil preskok športnikov iz sveta treningov, tekmovanj in rezultatov v običajen delovni proces čim lažji, se je ajdovska športna zveza priključila projektu Dvojna kariera - Dual career. Projekt bo potekal naslednji dve leti.

Sproščeno prireditev z veliko rokenrola sta povezovala Mateja Poljšak Čuk in Ervin Čurlič.

 

Oglejte si tudi