Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Toplo ob Mrzli reki

Organizatorjem iz športnega društva tekačev Vipavske doline je v soboto uspelo pod streho spraviti ultra tekaški dogodek 100 OB MRZLI REKI. Na priljubljeni progi na ajdovskem polju so tekači izbirali med 100, 75 ali 50 kilometrsko razdaljo, posamično ali v štafetah. Na startu ob Hublju so zabeležili 125 tekačev, ob progi pa je poleg desetih organizatorjev pomagalo še 80 prostovoljcev.
Lepo sončno vreme je šlo organizatorjem tokrat na roko, potem ko jim je decembra zagodlo izrazito slabo vreme. Tekači so imeli tako imenitne pogoje, tudi navijači so se zbrali ob progi.

Najhitrejši tekmovalec na 100 - kilometrski progi okrog ajdovskega polja Uroš Sojer je postavil prvi mejnik 8:00:09, čas, ki ga bodo tekači lovili v naslednjih letih, saj kani biti dogodek tradicionalen. Na najdaljši progi (21 krogov) je sicer nastopilo 12 tekačev, 8 jih je razdaljo tudi preteklo. Na sto kilometrov se je podalo tudi 8 štafet s po petimi člani (članicami). 75 km je edini pretekel Andrej Zaman, sicer pobudnik te ekstremne prireditve. 50 kilometrsko razdaljo je preteklo sedem tekačev (najhitrejši Borut Jerala) in tri dekleta (najhitrejša Berny Čeplak Poznič). Vipavski tekači so v glavnem nastopali v štafetah.

Zaključek je potekal v avli Osnovne šole Šturje, kjer je nagrade najboljšim podeljeval župan Tadej Beočanin.

Oglejte si tudi