Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Športniki dosegli izjemne rezultate na šolskih tekmovanjih

Ker se je šolsko leto ravnokar zaključilo, je prav, da preletimo tudi zadnje dosežke šturskih športnikov, ki so v zaključku leta dosegli nekaj izjemnih rezultatov. 2. junija je v Ilirski Bistrici na zunanjem šolskem tekmovanju potekalo lokostrelsko tekmovanje. V kategoriji 'ukrivljen lok' je devetošolka Nina Čermelj dosegla 3. mesto.

5. junija je v Ljubljani v športnem parku Kodeljevo potekalo državno šolsko tekmovanje v akvatlonu. V kategoriji starejših učencev sta v izjemno močni konkurenci naša športnika dosegla odlična rezultata. Miha Rijavec je dosegel 5., David Bajec pa 8. mesto.

6. junija je v okviru Festivala športa v Žalcu potekalo kar nekaj zaključnih šolskih športnih tekmovanj. Na finale iz atletskega posamičnega tekmovanja se je uvrstil Martin Trbanc, in sicer je nastopil v skoku v višino. Poleg njega sta se na finalno državno tekmovanje uvrstili tudi Anastazija Suljkić ter Eva Pogačnik, ki sta našo šolo uspešno zastopali v plesu. Da pa ne bodo uspehi samo v posamičnih disciplinah, so poskrbele šturske košarkarice, ki so po lanskem uspehu dosegle nov odličen rezultat. Prvič je potekalo državno šolsko tekmovanje iz košarke 3 na 3. Našo šolo so zastopale Jana Likar Ivanov, Neža Stopar, Lara Valič, Špela Brecelj in Arizona Uka. Dekleta so bila zelo uspešna, saj so osvojile 3. mesto, finale pa se jim je izmuznilo za 1 samo točko.

Gregor Zagorc

Oglejte si tudi