Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Srebrni na reviji v Zagorju ob Savi

Ena od stalnic Škofijske gimnazije Vipava je mešani pevski zbor. V ponedeljek, 26. 3., pa se je prvič predstavil na Reviji otroških in mladinskih zborov Zagorje ob Savi ter se domov vrnili s srebrnim odličjem.

Na lanski reviji Naša pomlad je strokovna komisija ocenila, da se zbor lahko udeleži kakšnega dogodka na državni ravni. Zborovodkinja Meta Praček je zato  na začetku letošnjega šolskega leta zboru predstavila pogumno idejo, da bi zapeli na reviji v Zagorju. Revija je tako rekoč pokazatelj  najboljšega, kar v državi premore otroško in mladinsko zborovsko petje, zato je bila že uvrstitev na revijo velik dosežek.

Mladi pevci iz Vipave so v zadnjih mesecih pridno vadili, kar ob vseh šolskih in obšolskih obveznostih ni prav enostavno, fantovske vrste pa so Zagorju zapolnili tudi lanski maturantje. Predstavili so se s pesmimi Mojce Prus, Šürka je Tisa, noviteto Tineta Beca, ki je pesem Omnes gentes, plaudite manibus napisal prav za naš zbor in zborovodkinjo, ter Ethana Sperryja, Balleilakka; na tolkalih so zbor spremljali Nastja Vovk, David Škrlj in Erik Mrevlje.

V zboru prepeva 60 pevk in pevcev (vseh dijakov na šoli je 280), kar priča o tem, da je zborovsko petje med mladimi priljubljeno. Prav radi zapojejo ob vsakršni priložnosti, vendar imajo projekti, kot je omenjeni, še posebej izjemno motivacijsko noto. Dober vtis, ki so ga pevci pustili ob svojem krstnem nastopu, je vsekakor lepa popotnica za naprej.

Bojana P. Kompara

 

 

Oglejte si tudi