Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

TIC se po sedmih letih vrača v mesto

Pred dobrimi sedmimi leti se je Turistični informacijski center Ajdovščina (TIC) preselil iz stolpa št. 12 v Hišo mladih v Pale. Zdaj se vrača v središče mesta, toda ne v stolp (danes je v njem vinoteka Faladur), pač pa v sosednjo stavbo, kjer je bila nekoč prodajalna čevljev Peko in ki je samevala že dolga leta.

Obisk Vipavske doline in Ajdovščine posebej skokovito narašča, turistov je bilo do konca avgusta 14,6 % več kot v istem obdobju lansko leto, opravili pa so kar 41 % več nočitev. Veseli podatek, da se turist v naši dolini zadrži dalj časa  - v povprečju opravi dve nočitvi (še lani 1,65).

Občina Ajdovščina bo tudi v prihodnje še precej vlagala v turizem, pomagala z razpisi in subvencijami vsem, ki so se in se še bodo odločili za delovanje v turizmu, veliko pa se pričakuje tudi od prenove Lavričevega trga v Ajdovščini, ki bo obenem postal tudi nov turistični produkt, zanimiv za marsikaterega gosta. TIC na Prešernovi ulici točno na vstopu v Kastro bo obiskovalcem bistveno bolj pri roki kot pa precej oddaljene Pale. Stavba je tudi sicer zanimiva zaradi svoje trikotne oblike, ki jo na eni strani oklepa z repenskim kamnom tlakovana Prešernova ulica, ob desni stranici pa na novo urejena potka vodi med vrtovi do parkirišča za starim mlinom.

Občina je z lastniki stavbe podpisala najemno pogodbo, TIC pa se bo preselil, ko bodo prostori opremljeni. Osnovna dejavnost TIC-a je sicer res posredovanje vseh informacij, ki jih turisti potrebujejo, je pa ob tem tudi vozlišče vseh, ki se s turizmom v dolini ukvarjajo in bo na novi lokaciji zagotovo popestril življenjski utrip mestnega središča.   

Oglejte si tudi