Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Velikonočni koncert

Kot vsako leto je na velikonočni ponedeljek potekal Tradicionalni velikonočni koncert. Imeli smo zelo raznolik program z mnogimi presenečenji, ki ga je povezovala Barbara Slukan.

Koncert je otvorila Folklorna skupina Vipava, ki je predstavila plese iz zgornjega Posočja. Glasbeno priredbo in odrsko postavitev je pripravil Tomaž Gantar.

Nadaljeval se je nastop najmlajših plesalcev. Otroška folklorna skupina 'Powštrčki', je predstavila Splet 'Putr'. Kot tretje pa so se predstavile članice vokalne skupine 'Grlica' iz Budanj, ki so zapele pesmi: 'Sem mislil snoč u vas iti', 'Da bi biva liepa ura', 'La c'e il mio amor' in 'Igraj kolce'. Na oder so stopili tudi otroci iz otroške skupine Vipavskih tamburašev, ki so zaigrali: 'Tam dol na ravnem polju', 'Abraham 'ma sedem sinov' in 'Kili Kili'.

Med nastopajočimi so bili še folklorna skupina 'Borjač' iz Sežane, ki je predstavila kulturno izročilo iz Bele krajine s točko imenovano Viniško kolo in kvartet 'Pod skalco' s priredbami pesmi: 'Ko boš čisto sama', 'V večernem mraku', 'Naša mati', 'Sinoč sem bil na Viču' in 'Dečva pa v hartelcu'.

Pred koncem, se je še enkrat predstavila naša domača skupina s svojo 'Čajovko'. Plesalci so predstavili nove noše, izdelavo katerih so omogočili velikodušni donatorji. Zahvaljujemo se vsem donatorjem, ki so nam pomagali izpeljati 23. tradicionalni velikonočni koncert.

Andreja Petrič

Foto: Andrej Kodelja

Oglejte si tudi