Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Naš duhovni dan - Šturje

Kot prostovoljke delujemo v društvu 'Štirje letni časi'. Tako imamo teden za tednom skupine za samopomoč v Domu starejših občanov in po okoliških vaseh. Med nami je tudi prostovoljka Marija Vrtovec, ki redno poskrbi in uredi vse za duhovni dan, ki ga priredimo vsako leto.

V cvetoči pomladi na lepo sončno soboto smo se zbrali v Domu starejših občanov v Ajdovščini.

Pričeli smo s pesmijo zbora prostovoljk in recitacijami. V osrednjem delu nas je ogovoril gospod župnik- Janez Kržišnik, ki službuje v župniji Vrhpolje pri Vipavi. Mene osebno je nagovoril o medsebojnih odnosih med generacijami. Kako malo je včasih potrebno, da steče pogovor med ljudmi. Kako malo je včasih potrebno, da steče pogovor v pravo smer; tri male preproste besede, ki jih je povzel po papežu Frančišku – prosim, hvala, oprosti!  Mnogo oz. vse se lahko obrne in reši. S svojo mislijo in besedo nas je usmeril v optimistično mišljenje naših odnosov doma, v družini, v službi, v državi…ni vse zlato, kar se sveti in vse ni tako črno, da se z voljo in potrpljenjem lahko obrne in popravi.

Kar prehitro je prišel čas za kosilo. Tu naj dodam zahvalo vodstvu in kuhinji za dobro kosilo, ki nas je vse okrepilo in poživilo.

V popoldanskem delu dneva pa je bil čas namenjen za obiske svojcev, znancev, branje anekdot, recitacij in pesmi prostovoljk. Kot gostja nam je gospa Ada Bačar nazorno in čustveno predala svojo življenjsko zgodbo. Kdor je želel je lahko opravil tudi sv. spoved, saj je bil na razpolago g. župnik Zoran Zornik, ki upravlja župnijo v Šturjah in tako obiskuje tudi starejše v Domu.

Za konec je zapel par pesmi še domski pevski zbor Vipavski vrabčki. V sklepnem delu duhovnega dne pa nas je povezala še daritev sv. maše. Razveselilo in polepšalo jo je petje otroškega zborčka domače župnije, ki je v varstvu in skrbi pridne mladenke Ane. Kdor je želel je med daritvijo prejel tudi zakrament svetega maziljenja. Višek dneva pa je zaokrožila sveta evharistija, sonce mojega življenja.

Iskrena hvala g. župniku Zorniku, tudi za njegovo darovanje. Naj nas trenutki duhovnega dne vodijo in spremljajo, vsakega posebej na naši življenjski poti, skozi vse leto.

Vsem, ki so omogočili in prispevali za tak dan, iskrena hvala. Bog povrni!

Bil je dan, ki ga je naredil Gospod.

Nives Ferjančič - prostovoljka

Oglejte si tudi