Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Fizioterapija na Ribniku bo nared sredi poletja

Na Ribniku pospešeno obnavljajo pritlične prostore bloka na Bevkovi 13, kjer bodo novi prostori za fizioterapijo Zdravstvenega doma Ajdovščina. V okviru naložbe se ureja tudi okolica – ekološki otok je že postavljen.
Pritličje Bevkove 13 hitro dobiva novo podobo – v prenovljene prostore se bo selila fizioterapija Zdravstvenega doma Ajdovščina, uvajajo pa se tudi novi programi v okviru Centra za krepitev zdravja. To je nov preventivni program, ki bo dodana vrednost obstoječi službi zdravstvene vzgoje. Gre predvsem za močnejše sodelovanje zdravstvenih delavcev z drugimi organizacijami v kraju, odpiranje v lokalno okolje ter sodobne pristope in nova orodja pri promociji zdravja. Občina Ajdovščina in Zdravstveni dom Ajdovščina sta se odzvali na javni razpis v okviru projekta Skupaj za zdravje ministrstva za zdravje. Zdravstveni dom je že prejel sklep o sofinanciranju programov nove dejavnosti, medtem ko Občina še čaka na rezultate – zaprosila je za sofinanciranje obnove.

Posel je preko javnega razpisa dobilo podjetje Grapri. V prenovljenih prostorih je predvidena ureditev večnamenskega prostora, ki bo služil tako za telovadnico, kot za predavalnico, ter pomožnih prostorov in dveh pisarn. Naložba zajema tudi ureditev okolice – nadstrešnico, podporni zid, ozelenitev in ureditev ekološkega otoka - ta je že postavljen. Urejenih bo tudi nekaj novih parkirišč, neposredno pred vhodom v nove prostore fizioterapije bodo tudi tri nova, pokrita parkirišča za invalide.

Oglejte si tudi