Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Več mladih krvodajalcev

Rdeči križ Ajdovščina je organiziral tradicionalno jesensko krvodajalsko akcijo 24. in 25. septembra na Ljudski univerzi Ajdovščina in 26. 9. v športni dvorani vipavske vojašnice. Veseli smo bili, da se je v treh dneh akcije udeležilo kar 420 krvodajalk in krvodajalcev.
Še posebno smo bili veseli številnih mladih krvodajalcev oziroma tistih, ki so kri darovali prvič, saj smo lani zabeležili rekordno nizko priključitev novih krvodajalcev naši družini. Novih krvodajalcev je bilo lani le 61, v preteklih letih pa se je ta številka gibala okrog 120. Upamo, da bomo letos ta trend ponovno obrnili v bolj pozitivno smer in tako lahko ohranjali plemenito tradicijo krvodajalstva.
Prav tako smo bili veseli velikega odziva darovalcev, ker trenutno beležimo nizke zaloge krvi vseh krvnih skupin. Če kdo ni utegnil na krvodajalsko akcijo, pa bi želel darovati svojo življenjsko tekočino, ga lepo vabimo v novogoriški center za transfuzijsko dejavnost, saj so zaloge še vedno nizke. Več si lahko ogledate na spletni strani: http://www.daruj-kri.si/.
Iskrena hvala vsem, ki ste bili ali še boste solidarni! Ne nazadnje se moramo iz srca zahvaliti tudi Ljudski univerzi Ajdovščina in Vojašnici Janka Premrla Vojka Vipava, ki nam že vrsto let za namen akcije brezplačno odstopita njune čudovite prostore, v katerih se počutimo zelo prijetno in že domače. Velika hvala tudi prostovoljkam in prostovoljcem, ki so nam pomagali pri izvedbi akcije.

RK Ajdovščina

Oglejte si tudi