Logo MojaObčina.si

Bled

Tečaji in delavnice
Avtor: Bojana Lukan,

Brezplačna delavnica: Pravilno ravnanje z živili in dobra higienska praksa

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?

XII. Poglavja Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil določa, da lahko delajo z živili samo osebe, ki imajo ustrezno strokovno izobrazbo, pridobljeno s strokovnim usposabljanjem ali z dodatnim usposabljanjem! Usposobljeni morajo biti tudi vsi, ki delajo občasno (študentje, dijaki, sezonski delavci, vozniki,….)

Nosilec živilske dejavnosti je odgovoren, da so osebe, ki delajo z živili ustrezno usposobljene za področje na katerem delajo, dajati jim mora navodila, jih ustrezno usmerjati ter tudi nadzirati pri njihovem delu.

 

Delavnica je namenjena vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo, prometom in prodajo živil: zaposlenim v gostiščih, restavracijah, slaščičarnah, kavarnah, barih, pekarnah, trgovinah, vrtcih, šolah, bolnišnicah, domovih za starejše in ostalih zavodih, ki za svoje oskrbovance pripravljajo in razdeljujejo hrano, turističnim kmetijam in dopolnilnim dejavnostim na kmetiji.

 

  Udeleženci delavnice prejmejo potrdilo o izobraževanju.

TEME DELAVNICE:

  • Zakonodaja na področju proizvodnje, prometa in prodaje živil      (Pravilnik o določitvi majhnih količin živil lastne proizvodnje, ….),
  • Varna prehrana in dejavniki tveganja – živila kot dejavniki      tveganja,
  • Patogeni mikroorganizmi,
  • HACCP v praksi,
  • Zagotavljanje sledljivosti živil,
  • Higienski in tehnični pogoji,
  • Čiščenje, ravnanje z odpadki, DDD,
  • Obveznosti za prevoznike živil,
  • Podajanje informacij o prisotnih alergenih v živilih-      praktični primeri,
  • Informacije o označevanju hranilnih snovi,
  • Najpogostejša neskladja (nepravilnosti) ugotovljena med      inšpekcijskim nazorom in kako jih odpraviti.

 

Lokacija: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, na naslovu Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice.

Termin delavnice: petek, 7.4.2017

Čas: 9:00 – 12:00

 

Predavateljica: Sonja Čeferin Tomaš univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, z bogatimi izkušnjami na področju prehranskega svetovanja, pri pripravi, uvajanju in verifikaciji HACCP sistema v gostinskih obratih, slaščičarnah, bolnišnicah, planinskih kočah, živilsko predelovalnih obratih….. .

Prijave pošljite po elektronski pošti dina@ragor.si  z nazivom podjetja, imenom in priimkom udeleženca ter elektronsko pošto ali pokličite po telefonu na 04/581-34-19.

Vljudno vabljeni!

Eldina Čosatović, mag.posl.ved

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

Oglejte si tudi