Logo MojaObčina.si

Bled

Deli
Kultura
Avtor: Glasbeni Center Do Re Mi,

PREDSTAVA FANTOM IZ OPERE

Organizator: Kulturno društvo DO RE MI

Fantom potuje v Kanado

Skupina Čudoviti um z Bleda, ki jo sestavljajo štirje mladostniki z avtizmom, se konec septembra odpravlja v Kanado na Svetovni festival avtizma 2017. Vse prijavljene nominacije so bile sprejete in v Slovenijo se bodo verjetno vrnili z nagrado.

Vsi fantje – Jernej, Nal, Matic in Bor – so v Glasbenem centru DO RE MI opravili več let rednega programa nižje glasbene šole in preprosto uživajo v igranju klavirja. Z glasbo postajajo enaki drugim mladostnikom in živijo bogatejše življenje. Na poti čez ocean jih bodo spremljali starši in učitelji.
Glasbena pedagoga Nuša Piber in Primož Kerštanj v Sloveniji že več kot deset let orjeta ledino na področju glasbenega izobraževanja otrok z avtistično motnjo. Dokazujeta, da se da, če se hoče.
Fantom iz opere je 50-minutna predstava, ki so jo od premiere na Blejskem gradu (marca 2016) pred različnim občinstvom zaigrali že več kot dvajsetkrat. Vedno je ganila v dno duše. V Vancouvru se bodo predstavili dvakrat – na festivalu za udeležence z vsega sveta in pri slovenskem društvu za rojake in druge povabljene.

Pred odhodom lahko fante spoznate in jim zaželite srečno pot.
             Vabljeni na ogled predstave v četrtek, 2e. 9. 2017 ob 19.00, v Infocentru Triglavska roža TNP na Bledu.


Po predstavi bo organizirana dražba slik slikarke Vide Soklič in izdelkov gojencev VDC Radovljica.

Vstopnine ni.
Vljudno vabljeni!

Oglejte si tudi