Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-4°C
Oceni objavo

69 panjskih končnic ob Kralovem čebelnjaku

Ob odprtem dnevu slovenskih čebelarskih društev je Čebelarsko društvo Bled –Gorje na kozolcu na Selu ob Kralovem čebelnjaku pripravilo otvoritev posebne razstave, ki so jo pripravili učenci in učenke petih razredov blejske osnovne šole z obema podružnicama. Gre za 69 panjskih končnic, ki bodo do sredine junija na ogled na kozolcu, potem pa jih bo vodstvo društva razdelili čebelarjem po občinah Bled in Gorje.

»Čebelarska zveza Slovenije je v letošnjem posebnem letu, ko bomo obeležili prvi svetovni dan čebel, razpisala natečaj Polepšajmo čebeljim družinam domovanje in spoznajmo čebele. K sodelovanju smo povabili petošolce z blejske osnovne šole in obeh podružnic in odziv je bil prekrasen«, pravi čebelar Blaž Ambrožič. Tudi sicer domača čebelarska družina zelo dobro sodeluje z osnovno šoli, na podružnici v Ribnem imajo čebelarski krožek, kjer otroci spoznavajo čebele, njihovo vedenje in delo, seveda tudi na terenu. Kot je povedala vodja šole Meri Poklukar, imajo pri šoli tudi učni panj, kjer otroci vidijo, kako je urejeno življenje čebel.

Sicer pa tudi blejsko-gorjansko društvo pripravlja obeležitev svetovnega dne čebel – poleg razstave, ki je torej na ogled na Selu, bodo v Zdraviliškem parku in na Blejskem gradu pripravili še dve fotografski razstavi, ki bosta prav gotovo pritegnili poglede tudi med 18. in 20. majem, ko bomo na Bledu na Jezerski promenadi odprli letošnje poletje in hkrati pozdravili čebelarje z vsega sveta, ki se bodo te dni mudili na Gorenjskem.

Romana Purkart

Oglejte si tudi