Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Dve novi lipi za Prešernovim spomenikom

Bled – Komisija Občine Bled je sprejela odločitev, da se stara lipa, ki je rasla za Prešernovim spomenikom ob Zdraviliškem parku, odstrani. Komisijo sicer sestavljajo strokovnjaki za drevesa in zelene površine, in sicer predstavniki zavodov za kulturno dediščino, varstvo narave in gozdove ter predstavnika občine.

»Drevo je bilo bolno, polno bele omele in osebno zelo obžalujem, da smo morali sprejeti takšno odločitev,« pravi župan Janez Fajfar. Dodaja, da so sicer izkušnje z bolnimi drevesi na Bledu žal slabe. »Spomnite se samo drevesa, ki je padlo z igrišča za mali golf na Ljubljansko cesto, dobro, da se je to zgodilo ponoči,« je še spomnil župan. Prav tako še ni zaključena tožba zaradi padlega drevesa na parkiran avto na promenadi v času žledoloma.

Najstarejšemu slovenskemu spomeniku Prešernu bosta po novem senco delali kar dve lipi – učenci in učenke blejske osnovne šole bi ju morali posaditi ravno dan pred kulturnim praznikom v sklopu svoje proslave, vendar je zapadli sneg 7. februarja to preprečil. Zdaj sta lipi posajeni, želimo jima dolgo in zdravo življenje!

Oglejte si tudi